You are currently viewing Še en uspešen test
  • Post category:Novice

Za vijoličastimi rokometaši je še en uspešen test. V pripravljalni tekmi so se pomerili s hrvaškim Vidovcem in bili zanesljivo boljši nasprotnik. Vijoličasti rokometaši so srečanje dobili s prednostjo 11-ih zadetkov.

Pripravljalno srečanje, Dvorana Tabor Maribor, 30.08.2018,sodnika: Dejan in Ivan Ivančič

RK MARIBOR BRANIK- RK VIDOVEC(HRV)   34:23(17:8)

RK Maribor Branik: Đurica 13 obramb(2x7m), Simonič 3 obrambe; Marušič 3(7m-2/2), Šol 3, Medved 4(7m-3/2), Celminš 1, Sok 3, Jerenec 2, Budja, Velkavrh 4, Jerebie 3, Štumpfl 2, Buneta 1, Golik 5, Žabić 3; Trener: Marko Šibila

RK Vidovec: Varšič; Zrinski 2, Blaži, Mindek, Kolarič, Dobovičnik 1, Stefičar 8(7m-1/0), Horenec 4(7m-1/1), Varšič, Vincek, Trosko 4(7m-2/1), Težak 3, Hirž, Farc; Trener: Srečko Horenec

 

7m:  RK Maribor Branik 5/4, RK Vidovec 4/2

Izključitve: RK Maribor Branik 2 min, RK Vidovec 10 min

RK:/

Vijoličasti rokometaši so bržkone zadnje pripravljalno srečanje pričeli odločno in že na začetku povedli 5:1. Zelo disciplinirano so igrali v obrambi in racionalno v napadu. Mariborski strateg Marko Šibila je veliko rotiral z igralci, ki so v zaključku polčasa izvedli še en nalet ter tako na odmor odšli z zajetno prednostjo 9-ih zadetkov. Tudi uvod 2. polčasa je povsem pripadel Mariborčanom, ki so kar hitro povedli s prednostjo 13-ih zadetkov(24:11). V nadaljevanju je trener Šibila preizkusil vse igralce, v zadnjih 10-ih minutah pa so več priložnosti dobili mlajši igralci s klopi. Slednji so dobršen del priigrane prednosti uspeli zadržati in tako srečanje suvereno pripeljali v svojo korist.

Izjave

Niko Medved, igralec RK Maribor Branik: Pripravljalni ciklus, s katerim smo lahko zadovoljni, se izteka. Iz tekme v tekmo je naša igra boljša in bolj povezana. Zagotovo je še nekaj prostora za izboljšanje, kar bomo maksimalno skušali zapolniti v prihajajočem tednu pred prvo tekmo z Dobovo. Vsekakor je delo s celotnim moštvom, strokovnim štabom in upravo v Mariboru kakovostno. Dela se dobro in upam, da bomo to uspešno prenesli v začetek prvenstva, Vsi smo željni tega pričetka sezone in s takšnim pristopom, ki ga ima moštvo, menim da ne bi smeli imeti težav za uspešen uvod v novo sezono.