You are currently viewing Napeta končnica žal pripadla gostom
Foto: Aljaž Sešel
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 12. krogu lige NLB gostoval pri RK Slovenj Gradec. Varovanci Luke Žvižeja so po napeti končnici zal doživeli poraz (26:23).

Prva gola na tekmi so dosegli gostitelji, ki so bili tudi sicer v uvodnih 10 minutah konkretnejši. V 9. minuti je kapetan Tadej Sok z uspešno izvedeno 7-metrovko pričel s serijo treh zaporednih golov Maribora. Le tri minute zatem je Jan Kovačec zadel za zaostanek z golom (6:5). Kovačec je v 14. minuti poskrbel za izenačenje (7:7), že v naslednji akciji pa je Simon Razgor zadel za prvo vodstvo Maribora (7:8). Domači strateg Ivan Vajdl je reagiral z minuto odmora, tudi po njej pa so naši fantje narekovali ritem. V zaključku prvega dela smo nekajkrat vodili za dva gola, izid polčasa pa je postavil Štumpfl, ki je približal gostitelje (14:15).

Začetek drugega dela so zaznamovale črne minute mariborskega napada. Prvi gol Maribora v nadaljevanju smo dočakali šele v 44. minuti, ko je zadel Tilen Grobelnik. Gostitelji so to znali izkoristiti in povedli z 19:15 ter prednost ohranjali vse do konca. V zadnjih minutah tekme pa se je vseeno ponudila priložnost za vsaj točko, a je kapetan Sok žal zapravil 7-metrovko za izenačenje, v 59. minuti pa je priložnost s slabim strelom iz igre zapravil še Budja. Domači so do konca dosegli še dva gola in slavili s 26:23.

Prvi strelec tekme je bil s petimi goli Kristian Eskeričić, pri Marboru pa so po štiri gole dosegli Jan Kovačec, Filip Jerenec in Izidor Budja.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Na žalost odhajamo domov praznih rok. Priča smo bili izjemni borbi v zelo izenačeni tekmi, v kateri se je rezultat ves čas gibal gor in dol. Imeli smo nekaj črnih minut, a smo s pravo borbo nasprotnika ulovili in na koncu imeli priložnost, da v končnici tekmo pripeljemo do konca, tako kot smo si na začetku želeli. Žoga na žalost ni želela v gol, priložnost za nove točke bomo iskali na naslednji tekmi.”

12. krog lige NLB:
RK Slovenj Gradec – RK Maribor Branik 26:23 (14:15)
Slovenj Gradec: Smolnikar 1, Dobaj 3; Eskeričić 5, Cvetko 4, Štumpfl 4, Yankovskyy 4, Starc 2, Lesjak 2, Levc 2, Šol 2, Kotar 1, Velić, Majcen, Komar, Veršovnik, Bulovič.
Maribor: Lorger 5, Zupančič, Strašek 4; Kovačec 4, Jerenec 4, Budja 4, Grobelnik 3, Gregorič 2, Sok 2, Košec 2, Jezernik 1, Razgor 1, Kačičnik, Planinšek, Hedl, Blagotinšek.