You are currently viewing S svežim zagonom v novo sezono
  • Post category:Novice

Z današnjo superpokalno tekmo med rokometaši Krke in Celja Pivovarne Laško se uradno pričenja nova rokometna sezona. Mariborčani pa s svežim zagonom v novo sezono, ki se bo za njih pričela ta petek z gostovanjem v Dobovi. V sled tega so se v domačem Taboru predstavili medijem.

7 novih igralcev in 2 novinca v »pisarni« RK Maribor Branik so se danes uradno predstavili na novinarski konferenci. Za vijoličastimi rokometaši je namreč 5 tednov intenzivnih priprav na novo sezono, ki jo z veliko mero optimizma pričakuje tudi strateg Marko Šibila. »Z veseljem pričakujemo novo sezono, ki bo po dveh letih ponovno od začetka potekala v polni zasedbi s  Celjem in Velenjem. Menim, da to daje čar slovenskemu rokometu in mislim, da tudi njima ne bo žal saj bosta imela kakovostne tekmece polne tekmovalnega naboja. Kar se našega moštva tiče, se je sestava v primerjavi z minulo sezono precej spremenila, vendar menim da smo zaradi tega kakovostnejši in boljši. Vsi novinci so kakovostni posamezniki in so se dobro vključili, opravili smo dobre priprave in z optimizmom lahko pričakujemo novo sezono. Naš cilj je uvrstitev v prvih 6 ekip v rednem delu, ter nato morda še kakšno stopnico više. A tega se je potrebno lotiti previdno, korak po korak, ter s trdim delom. Cenim igralce, ki so danes v Mariboru in do sedaj so naredili vse kar smo od njih pričakovali ter verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši.« je dejal Šibila.

Nov obraz, a daleč od tega da bi bil nepoznan je Branko Bedekovič. Nekdaj odličen rokometaš in slovenski reprezentant se bo preizkusil v vlogi direktorja kluba. »Moja prioritetna naloga bo, zraven skrbi za člansko moštvo, povečanje števila članov v mlajših starostnih kategorijah. Tu imamo še največ rezerv glede na velikost mesta. V prihodnosti želimo ustvariti ekipo, ki bo imela jedro iz domačih igralcev. Hkrati pa bomo skušali pridobiti čim več privržencev mariborskega rokometa, ter s tem posledično tudi sponzorje. Največjo vlogo pri tem imajo rezultati in s tem tudi igralci. Imamo moštvo sestavljeno iz kakovostnih posameznikov za katere verjamem, da če prikažejo to kar znajo in z nekaj športne sreče so sposobni premagati vsakogar.« je dodal Bedekovič, ki bo mu predvsem pri urejanju finančnih zadev v klubu pomagal Mihael Pisanec.

Najbolj znano ime med novinci, je zagotovo igralec na položaju levega krila, Niko Medved. Izkušeni 28-letni reprezentant, ki je kar 16- sezon odigral v domačem RK Gorenje Velenje, se je kot kaže dobro znašel v novi sredini. »Vsi, tako igralci, strokovni štab kot vodstvo kluba so me lepo sprejeli. V sistem sem se hitro vklopil, saj sem z Markom Šibilo sodeloval že v Velenju. Imamo kakovostno moštvo, ki lahko doseže zastavljen cilj, uvrstitev v končnico za prvaka. Menim, da si Maribor kot mesto zasluži imeti vidnega predstavnika tudi v rokometu. Na nas je, da pripomoremo k temu, zavedamo pa se da bo to vse prej kot lahek cilj.« meni Medved.

Vijoličaste rokometaše že v petek čaka prvi test njihove pripravljenosti in uigranosti. Potujejo namreč na zahtevno gostovanje in k presenečenju končnice minule sezone, moštvu Dobove. »Mnenja sem, da že kar nekaj časa v tej slovenski ligi ni lahkih tekem. Že ta prva tekma v Dobovi bo zelo pomembna za nas in tja odhajamo z samo eno mislijo kako osvojiti obe točki. Zavedamo se, da nas čaka vroč teren, a verjamem da smo se v tem mesecu dobro pripravili in uigrali. Da imamo kakovostno moštvo, ki lahko prikaže odličen rokomet, smo dokazali na zadnjih pripravljalnih srečanjih. To pa je sedaj potrebno s trdim delom vzdrževati in nadgrajevati, ter prenesti na ligaške tekme.« je zaključil 22-letni Koprčan v vijoličastem dresu Andraž Velkavrh.

Srečanje med MRD Dobova in RK Maribor Branik se bo v petek 07. septembra v Športni dvorani Dobova pričelo ob 19. uri.