You are currently viewing Izredna borba žal premalo za točko
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 15. kroga v Velenju odigrali odlično tekmo, a na koncu žal ostali praznih rok. Velenjčani, pred začetkom srečanja izraziti favoriti, so obračun dobili s 23:22.

Uvodne minute so pripadle Velenjčanom, ki so po prvih sedmih minutah vodili s 5:1. Edini gol za Maribor je v tem obdobju dosegel Nejc Planinšek. Naš napad se je nato predramil, vse boljša pa je bila tudi igra v obrambi. Kapetan Tadej Sok je v 13. minuti znižal na 6:4, v preostanku drugega polčasa pa so gostitelji ohranjali prednost dveh ali treh golov. Ob odmoru je na semaforju pisalo 13:10.

Podobno kot začetek tekme je tudi uvod v drugi polčas pripadel ekipi Zorana Jovičića. Jernej Drobež je v peti minuti nadaljevanja zadel za 17:10 in poskrbel za najvišjo prednost velenjskih os. Gostitelji so omenjeno razliko zadržali vse do zadnje četrtine tekme, nato pa je naša obramba uspešno odbila prav vse njihove napade. Drobež je v 49. minuti zadel za 23:17, kar je bil na koncu celo zadnji velenjski gol na tekmi. Naši fantje so do zvoka sirene zmogli še pet zadetkov, kar je bilo na koncu premalo za remi. Tekma se je končala z izidom 23:22.

Pri Velenju je bil s sedmimi goli prvi strelec Urban Pipp, pri Mariboru sta jih po pet dosegla Tadej Sok in Izidor Budja.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Čestitke fantom, ker se niso predali. O naši trenutni situaciji v ekipi nima smisla zgubljati besed, skušamo pa vsako priložnost, kot je bila ta današnja tekma, izkoristiti. Na koncu vsaj enkrat na teden igramo šest na šest. Škoda na koncu, da nam ni uspelo še kaj več, da nismo prišli do presenečenja. Ne glede na vse pa so fantje dokazali, da se lahko borijo in da lahko igrajo proti vsakemu. Iz tega moramo črpati za naprej. Če bi želeli danes zmagati v Velenju, bi morali biti bolj zbrani že pri 7-metrovkah. Čestitke Velenju in vso srečo na Cipru, nas pa v sredo čaka pokalna tekma, ko upam, da bomo igrali v podobnem ritmu kot danes in da ostaneji vsi igralci, ki jih imam na voljo zdravi.”

15. krog lige NLB:
RK Gorenje Velenje – RK Maribor Branik 23:22 (13:10)
Velenje: Taletović 17, Skok; Pipp 7, Drobež 3, Grmšek 3, T. Mlivić 2, Šiško 2, Sokolič 2, Predović 1, Pajt 1, Slatinek Jovičić 1, Verdinek 1, Tajnik, Hebar, Hriberšek, M. Mlivić.
Maribor: Zupančič 7, Strašek, Lorger; Sok 5, Budja 5, Planinšek 4, Jerenec 3, Razgor 2, Kačičnik 2, Kovačec 1, Košec, Hedl, Jezernik.