You are currently viewing Teden z dvojnim programom
Trener Maribora Davor Rokavec.
  • Post category:Novice

Rokometaše Maribora po reprezentančnem premoru čakata dve zahtevni preizkušnji v gosteh. Vijoličasti bodo v sredo točke lovili v Ormožu, kjer bo Jeruzalem Ormož znova zaigral v dvorani Hard EK, v nedeljo pa je na sporedu še gostovanje v Trebnjem.

Ekipa se je v zadnjem tednu spoznavala z novim trenerjem Davorjem Rokavcem, ki je do torka odvodil šest treningov. Delovna vnema je bila na željenem nivoju, zdaj pa 40-letnika čaka premiera na klopi vijoličastih. Rokavec bo ekipo v sredo vodil na izredno zahtevnem gostovanju v Ormožu. Gostitelji bodo v prenovljenem Hard EKu še dodatno motivirani, a motivacije tudi v naši ekipi ne bo manjkalo.

Mislim, da smo se dobro ujeli in da so igralci izredno dobro sprejeli moj način dela in filozofijo, ki sem jim jo predstavil. Največja težava je, da smo skupaj oddelali le šest treningov, zato je težko pričakovati, da bodo fantje vse moje želje po spremembah uspeli takoj udejanjiti tudi na igrišču. Ne glede na vse, predvsem na časovno stisko in na nekaj težav s poškodbami, bomo naredili vse kar lahko, da bomo že na prihajajočih dveh tekmah prikazali pozitivno spremembo,” v napovedi sredine in nedeljske tekme razmišlja Rokavec.

RK Jeruzalem Ormož je na šestih tekmah v tej sezoni dvakrat zmagal in ob treh porazih še enkrat remiziral. To zaenkrat varovance Saše Prapotnika uvršča na osmo mesto. Naši fantje so v tej sezoni v Ligi NLB slavili le enkrat, zato je razumljivo, da je v tem tednu v ospredju želja po novih točkah.

Vsi vemo, da nas čakata zahtevni gostovanji. Naš prvi cilj je, da damo od sebe vse, nato pa bomo razmišljali tudi o tem, kako priti do točk, ki bi bile za nas zelo pomembne tako za dvig samozavesti kot za olajšanje našega nadaljnega dela. Prihodnji teden bo v ponedeljek veliko lažje pričeti z novim ciklusom treningov, če bo na našem računu nekaj novih točk,” še dodaja Rokavec.

V sredo, 30. oktobra, ob 19. uri bo torej na sporedu prva tekma med Mariborom in Ormožem v tej sezoni. Gre za zaostalo tekmo 6. kroga, vijoličasti pa bodo v Hard EKu skušali ponoviti uspeh iz zadnje sezone, ko so Jeruzalem Ormož v gosteh premagali s 24:21. Vstop v dvorano je prost.