You are currently viewing Pred nami še zadnja domača tekma aktualne sezone
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik bo v petek, 20. maja, ob 20. uri v športni dvorani Duplek odigral zadnjo domačo tekmo lige NLB v sezoni 2021/22. V goste prihaja RD LL Grosist Slovan.

Varovanci Luke Žvižeja bodo v petek lovili tretjo zaporedno zmago, merili pa se bodo z 11. ekipo državnega prvenstva. Slovan, ki za Mariborom zaostaja za pet točk, je neugodna ekipa, kar so tokratni gostje že dokazali na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni. Omenjeni obračun v Kodeljevem se je končal z zmago Slovana s 23:21.

V ekipi Aleša Repine so v tej sezoni v napadu najbolj razpoloženi Aleksa Tufegdžić (24 tekem, 148 golov), Patrik Martinović (22 tekem, 83 golov) in Žiga Stopar (24 tekem, 63 golov). Slovan je zaenkrat pri osmih zmagah, ob tem pa je še dvakrat remiziral in 14-krat izgubil.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Čaka nas še zadnja domača tekma v letošnjem prvenstvu. V goste prihaja Slovan, ki ga v prvem delu prvenstva v Ljubljani nismo uspeli premagati. To nam daje še nekaj dodatne motivacije za zadnjo domačo tekmo, na kateri se želimo izkazati. Verjamem, da smo navkljub nekaterim težavam maksimalno pripravljeni. Pred domačo publiko bomo dali vse od sebe, da izpolnimo cilj, to pa je, da točki ostaneta doma.”

Tudi tokrat bomo poskrbeli za spletni prenos. Gremo Maribor!