You are currently viewing V soboto zadnja tekma v tej sezoni
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Sobota prinaša zadnjo tekmo sezone 2020/21. Mariborski rokometaši se bodo v Rdeči dvorani v Velenju pomerili z novimi državnimi prvaki, velenjskimi osami.

Tekma 26. kroga se bo začela ob 17.30, vijoličasti pa se bodo v Velenju pomerili z novimi državnimi prvaki. Gorenje iz Velenja si je svoj četrti naslov v zgodovini zagotovilo v sredo na zaostali tekmi s Krko. Med tednom so bili uspešni tudi Mariborčani, ki so se z zmago proti Izoli na lestvici točkovno izenačili z osmo RD Urbanscape Loko.

Mariborčani in Velenjčani so se v tej sezoni srečali 19. maja, ko so prvaki v dvorani Tabor slavili z 22:32. Mariborska ekipa na omenjeni tekmi ni mogla držati ritma nasprotnika, saj številni igralci v dnevih pred obračunom zaradi okužb s koronavirusom niso trenirali.

Varovanci Siniše Markote za zadnjo tekmo v sezoni napovedujejo boj za vsako žogo, tekma pa bo posebna tudi za kapetana Tadeja Soka, ki se še vedno bori za prvo mesto na lestvici strelcev. Sok je trenutno pri 140 golih, pred njim pa je samo član Kopra Tine Poklar, ki je dosegel štiri gole več.

Za napoved tekme je poskrbel Aleksa Veselinović: “Velenju bi najprej čestital za naslov! Ob tem pa sem prepričan, da si je Maribor v tej sezoni zaslužil boljši položaj na lestvici od trenutnega, zato se bomo s fanti vsekakor borili, da sezono končamo z zmago. Naj v soboto zmaga boljši!

Obračun si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub, ki bo poskrbela tudi za spletni prenos. Gremo Maribor!