You are currently viewing Budja po pravi drami poskrbel za zmago Maribora
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši Maribora so v 9. krogu lige NLB v dvorani Tabor gostili rokometaše Šmartnega. Po nekaj tekmah negotovosti in težav s poškodbami so varovanci Luke Žvižeja tokrat po pravi drami slavili s 34:33.

Obe ekipi sta tekmo otvorili z veliko energije, kar se je lahko videlo po skupno 9 zadetkih v uvodnih sedmih minutah.  Po vodstvu Maribora so gostje uspeli v osmi minuti izenačiti na 5:5, v naslednjem napadu pa tudi prvič povedli.  V nadaljevanju tekme sta obe ekipi prikazali borbenost, rezultat pa je ostajal neodločen. Ob odmoru je tako bilo 19:19.

V drugem polčasu sta oba kluba dokazala, da sta lačna zmage. Tempo v napadu ni pojenjal, Mariborčani pa so se nato vendarle uspeli odlepiti. V 43. minuti so povedli s +6 (27:21), a se gostje iz Šmartnega niso predali. Z nekaj dobrimi obrambami so se vrnili, v črnih minutah igre naše ekipe pa s pridom izkoriščali tudi vse napake Maribora v napadu. Šmartno je izenačilo v 59. minuti, nato pa je Izidor Budja poskrbel za slavje Maribora in za zelo pomembno zmago s 34.33.

S sedmimi goli je pri Mariboru najbolj izstopal Simon Razgor, pri gostih jih je sedem dosegel Justin. Razgor je bil izbran tudi za igralca tekme.

Izjava trenerja RK Maribor Branik: “Mešani občutki, ampak na koncu smo seveda zadovoljni, ker smo dosegli cilj. Ta je bil, da točke ostanejo doma. Bilo je zelo napeto, predvsem zadnji del tekme, ko smo malo izgubili niti v svoji igri, naredili preveč napak in Šmartno je uspelo izenačiti. Na koncu smo hvala bogu uspeli povesti in obraniti njihov zadnji napad. Pomembno bo popraviti napake, ki nas danes na srečo niso stale zmage.”

Izjava trenerja RD Herz Šmartno: “V bistvu smo tekmo izgubili že v prvem delu drugega polčasa, ko se nam je Maribor preveč oddaljil. Takšno razliko je težko uloviti, kar nam je nekako uspelo, a nam je na koncu zmanjkalo nekaj sreče, da bi osvojili za nas pomembno točko.”

9. krog lige NLB:

RK Maribor Branik – RD Herz Šmartno  34:33 (19:19)
Maribor: Milačič, Lorger 1, Strašek 6; Knez 1, Planinšek 4, Dosedla 3, Veselinovič, Sok 3, Kovačec, Jerenec, Janc 6, Gregorič, Blagotinšek 4, Budja 6, Razgor 7, Hedl
Šmartno: Sadar 6, Muratovič 1, Kukovica 4; Žižek, Ribarič 1, Škrabanja 4, Cirar 5, Pelko 3, Justin 7, Gradišek, Bučar 3, Ostrež 1, Žižek 5, Zupan, Jerina, Avsec 5.