You are currently viewing Uspešno delo v mlajših selekcijah
dav
  • Post category:Novice

Potem, ko je selekciji mladincev uspel zgodovinski preboj v 1. Državno ligo, kjer so nekaj dni nazaj dosegli tudi prvo zmago, se uspehi vrstijo tudi v ostalih mlajših selekcijah RK Maribor Branik. Tako je ekipa Starejših dečkov B minuli vikend osvojila mednarodni turnir v srbskem Kraljevu.

Med 5. in 7. oktobrom je v organizaciji RK Sloga KV Kraljevo potekal 4. Mednarodni rokometni turnir »Trofej Kraljeva« katerega se je udeležilo 24 ekip iz 5 držav. Slovenijo sta na slednjem zastopala ŽRK Branik pri deklicah letnika 2004 in RK Maribor Branik pri dečkih letnika 2005. Deklice so osvojile bron, mladi nadebudni rokometaši RK Maribor Branik pa so se domov vrnili s pokalom za osvojeno 1. mesto. »Ponosen sem na fante in na uspeh, ki so ga dosegli in po tihem sem si to tudi sam želel že pred odhodom v Kraljevo. Po videnem smo tako po mojem mnenju kot mnenju ostalih prikazali do sedaj najboljšo igro do sedaj. Lepo je bilo, ko smo od mnogih prejemali čestitke in povabila na prihodnje turnirje.« je dejal trener moštva Starejših dečkov B RK Maribor Branik Tomi Matjašič, ki je poudaril, da je bilo vso to doživetje s potovanjem in druženjem zelo pomembno za nadaljnji razvoj mladih rokometašev. »Vse skupaj od odhoda iz Maribora naprej ter nato časa preživetega v Kraljevu in tekem ter do prihoda domov je na otrocih pustilo poseben pečat. Spoznavanje drugega okolja, načina življenja, novih poznanstev ipd. zelo pozitivno vpliva na razvoj otrok tako na parketu kot izven njega. Če pa je zraven še takšen rezultat, ki nam je uspel pa je to še dodatno spodbudno. To bo fantom in meni zagotovo ostalo v spominu.« je dodal Matjašič.

Srbsko mesto Kraljevo je že vrsto leto pobrateno z Mariborom. Tako je tudi MO Maribor pomagala pri realizaciji udeležbe na turnirju, sprejema moštva v mariborskem gostinskem lokalu Takos Dos pa se je udeležil tudi podžupan MO Maribor Zdravko Luketič, ki je ob tem igralcem in trenerju podelil priložnostna darila. »Moram priznati, da sem prijetno presenečen nad odzivom vodstva RK Maribor Branik, ki je v sodelovanju še z nekaterimi pripravil ta sprejem. Prav tako se je potrebno zahvaliti MO Maribor, ki nam je pokrila stroške potovanja v Kraljevo in seveda udeležbo podžupana na sprejemu, ki je nagovoril igralce ter nam izročil spominska darila.« meni Matjašič, ki je hkrati tudi pomočnik trenerja Marka Šibile pri članskem moštvu.

sdr

Po tem uspehu, uvrstitve mladincev v prvoligaško druščino, ustanovitve Rokometne šole Branko Bedekovič in seveda dobremu delu v preostalih mlajših selekcijah se kot kaže dela v pravi smeri. »Zagotovo bodo tudi rezultati prišli, če se bomo vsi trudili delati skupaj v isti smeri. Če bodo ob tem v prvi vrsti zadovoljni otroci bodo to prepoznali starši, okolica, sponzorji in menim, da se nam nato ni treba bati za prihodnost rokometa v Mariboru.« je zaključil Matjašič.