You are currently viewing Točke ostale v Velenju
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika se iz zahtevnega gostovanja v Velenju žal vračajo brez točk. Rokometaši Gorenja so bili boljši nasprotnik ter na koncu slavili z rezultatom 32:26.

Liga NLB – redni del 6. krog, Rdeča dvorana Velenje, 11.10.2018, gledalcev: 400, sodnika: Vili Knez in Mitja Smolko

RK GORENJE VELENJE – RK MARIBOR BRANIK  32:26(16:14)

RK Gorenje Velenje: Logar 9 obramb, Vujović 3 obrambe, Taletovič 1 obramba; Grobelnik, Haseljić 5, Tajnik 3, Špelić 2, Matanović 3(7m-2/2), Stojnič, Miklavčič, Banfro 1, Drobež, Verdinek 8(7m-1/0), Šiško 1, Kavčič M. 2, Kavčič A. 7(7m-4/4); Trener: Zoran Jovičič

RK Maribor Branik: Đurica 4 obrambe, Simonič; Žabič 1, Medved, Celminš 4, Marušič 2(7m-1/0), Sok 5, Šol 5, Jerenec, Velkavrh 2, Budja 2, Jerebie 1,  Golik 1, Buneta 3, Štumpfl ; Trener: Marko Šibila

 

7m: RK Gorenje Velenje 8/7, RK Maribor Branik 1/0

Izključitve: RK Gorenje Velenje 8 min, RK Maribor Branik 6 min

RK: /

 

Srečanje v Rdeči dvorani so bolje pričeli Mariborčani, ki so ob zgrešeni sedemmetrovki Matica Verdineka v 4. Minuti z golom Andraža Velkavrha povedli 0:2. Iz linije sedmih metrov je bil bolj uspešen novinec pri Velenjčanih Aleks Kavčič, ki je tako v 8. minuti zadel za prvo izenačenje na 4:4. Vijoličasti rokometaši so z odločno obrambo izsiljevali napake domačinov in v napadu igrali preudarno. Na polovici 16. minute je kapetan Tadej Sok z uspešno izvedenim protinapadom zadel za 6:9, kar je prisililo domačega trenerja Zorana Jovičiča vzeti minuto odmora. Sprva je kazalo, da slednja ni prebudila njegovi varovancev, a so izkoristili nekaj napak mariborskih rokometašev ter se na polovici 22. minute povsem približali. Po zadeti sedemmetrovki Kavčiča in rezultatu 9:10 pa je prvo minuto odmora zahteval tudi mariborski strateg Marko Šibila. Dobro minuto kasneje je Vlado Matanović izenačil na 10:10, kar je napovedalo zanimiv zaključek polčasa. V zadnji dveh minutah smo videli nekaj grobe igre na obeh straneh ter posledično tudi tri izključitve, boljšo pa so odnesli gostitelji. Slednji so po uspešno izvedeni sedemmetrovki Matanovića no odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti(16:14).  V 2. Polčasu so pa uvodne minute pripadle velenjskim rokometašem, ki so v v 34. minuti z golom nekdanjega »vijoličastega bombarderja« Nikole Špelića pobegnili na +4(20:16). A je sledil nalet rokometašev mariborskega Branika, ki so se z delnim izidom 0:3 v 38. minuti, zadel je Sok, povsem približali(20:19). Minuto odmora je takoj zahteval trener Gorenja Jovičič ter tako prekinil nalet vijoličastih rokometašev . V 42. minuti je namreč Mika Kavčič ob igralcu več v polju zadel za 24:19, še v isti minuti pa je Verdinek iz svoje polovice zadel prazen gol mariborskega Branika. Nekaj napak v napadu ter posledično hitrih protinapadov na drugi strani pri Velenjčanih in v 45. minuti so Mariborčani zaostajali že za 7(27:20). To je prisililo trenerja Šibilo, da je vnovič posegel po minuti odmora. A tudi ta ni prekinila ritma, ki so na krilih razpoloženega Verdineka v zadnjih 10 minut tekme šli s prednostjo 8-ih golov(29:21). Ob koncu 55. minute je mladi Izidor Budja  zadel za 29:25 ter tako vlil še nekaj upanja za morebiten preobrat. Sledila je minuta odmora na zahtevo domače klopi in ko je Filip Banfro v 57. minuti zadel za 30:25 je to bila potrditev, da bosta tokrat obe točki ostali v Velenju, srečanje pa se je končalo z rezultatom 32:26.

Izjave:

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: Velenjčanom je potrebno čestitati za zmago. V 2. polčasu so odigrali bolj odločno v obrambi in pokazali več želje po zmagi. Menim, da so se fantje prehitro zadovoljili z dobro igro iz 1. polčasa in nato, ko smo izgubili priključek enostavno nismo več našli poti nazaj. Tako smo v zaključku srečanja dali nekaj več priložnosti mlajšim igralcem s klopi in tukaj bi izpostavil Izidorja Budjo, ki je še nekako najbolj upravičil svojo priložnost. Iz tega srečanja bo potrebno potegniti neke iztočnice za tekme, ki so pred nami. Že v naslednjo sredo nas čaka ponovno zahtevna naloga, saj nam v goste prihaja vedno neugoden Trimo.