You are currently viewing Maribor bo v novi sezoni vodil Siniša Markota
  • Post category:Novice

Vodstvo RK Maribor Branik se pospešeno pripravlja na sezono 2020/2021, v kateri bo v dvorani Tabor zavel svež veter. S ponosom vam sporočamo, da bo vijoličaste v novi sezoni vodil izredno priznan trener, Siniša Markota.

51-letni hrvaški strokovnjak je stari znanec slovenske rokometne scene. Markota je v Slovenijo prišel leta 2016, ko je najprej uspešno vodil Urbanscape Loko, ki jo je popeljal do visokega petega mesta, nato pa se preselil na Dolenjsko k Ribničanom.

Pri Ribnici je Markota dokončno dokazal svoje trenerske kvalitete in ekipo v sezoni 2017/18 popeljal do drugega mesta. Po slovesu od suhorobarjev se je lani preselil v Avstrijo in prevzel Ferlach ter tudi tam navdušil. V sicer predčasno končani sezoni se je Ferlach razveselil zgodovinskega uspeha. Avstrijski klub se je s četrtim mestom prebil v Evropo, Markota pa si je prislužil laskavi naziv za trenerja leta.

Markoto zdaj čaka nov izziv v Ligi NLB, kjer bo v prihajajoči sezoni vodil izredno nadarjeno ekipo RK Maribor Branik. Delo z mladimi in talentiranimi igralci zanj ne bo novost, saj je v preteklosti odlično sodeloval s hrvaško rokometno zvezo. Leta 2019 je na svetovnem prvenstvu za rokometaše do 19 let Hrvaško popeljal do 10. mesta.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Za prihod v Maribor sem se odločil, ker gre za zdravo okolje. Z Brankom Bedekovičem sem se veliko pogovarjal o ekipi, ki bo mlada, a sem prepričan, da lahko zelo napreduje. Kar se tiče igre,  je pri meni najpomembnejša obramba. Igrali bomo agresivno obrambo in pretili iz hitrih protinapadov in polprotinapadov. Od mladih igralcev vedno zahtevam, da igrajo hitro. Moj cilj za naslednjo sezono je, da bomo na vsaki tekmi v igri za zmago in da bom iz vseh igralcev izvlekel maksimum. Če mi bo to uspelo, bomo vsi zadovoljni.