You are currently viewing Tadej Sok in Filip Jerenec ostajata v Mariboru
  • Post category:Novice

Vodstvo RK Maribor Branik je po predčasnem zaključku sezone 2019/2020 hitro zavihalo rokave in začelo s sestavljanjem ekipe za prihajajočo sezono.

Prva uradna novica je podaljšanje sodelovanja z dvema pomembnima članoma vijoličaste zasedbe. Tudi v naslednji sezoni bo mariborski slačilnici poveljeval kapetan Tadej Sok, ki je s klubom podpisal enoletno pogodbo, sodelovanje pa je za tri leta podaljšal še en pomemben član udarne postave, Filip Jerenec.

Sok je član Maribora od sezone 2012/2013 naprej, v vijoličastem dresu pa je v osmih letih postal prava ikona kluba. Z 806 goli je tudi drugi strelec v zgodovini kluba, prepričani pa smo, da bo v prihajajoči sezoni dosegel še veliko novih zadetkov in ekipi izdatno pomagal do čim boljših rezultatov.

Tudi Jerenec je v zadnjih letih postal eden od stebrov mariborske igre. V preteklem tekmovalnem letu je bil z 81 goli drugi strelec ekipe v Ligi NLB, prihajajoča sezona pa bo njegova četrta v štajerski prestolnici.

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: »Vesel sem, da smo se s klubom dogovorili za podaljšanje pogodbe še za eno leto, posledično bo to že moja deveta sezona v vijoličastem dresu. To je nekaj, na kar sem izjemno ponosen. Tu se res počutim kot doma. Motivacije ter želje po zmagah mi ne manjka in to so bili tudi glavni razlogi, da smo se brez težav dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Za nami je zelo nenavadna sezona, v kateri je šlo vse narobe. Iz tega se moramo nekaj naučiti in to uporabiti v prihodnosti. Zagotovo se kaj takega ne bo več ponovilo, z dobrimi ter borbenimi predstavami pa si bomo znova pridobili zaupanje navijačev. Prepričan sem, da bodo v klubu naredili vse, da bomo imeli konkurenčno ekipo, ki se bo borila za precej višja mesta kot v minuli sezoni. Tudi v novi sezoni bodo veliko priložnosti za igro dobili mladi, za katere upam, da bodo to priložnost zagrabili z obema rokama in pokazali, da si zaslužijo mesto v takem klubu, kot je Maribor.

Filip Jerenec: “Vesel sem, da smo se s klubom dogovorili za podaljšanje pogodbe. Prihajajoča sezona bo zame precej drugačna kot sezone do sedaj, saj bom ob rokometu tudi redno zaposlen, sicer prav tako v Mariboru. Čeprav bo življenje nekoliko bolj natrpano z obveznostmi, mislim, da me čaka še veliko lepih rokometnih trenutkov, ki jih ne želim zamuditi. Moje želje pa seveda niso samo lovljenje lepih trenutkov, ampak tudi borba za osvojitev najvišjega možnega mesta v 1. slovenski rokometni ligi. Z nekaj sreče, nekaj okrepitvami in trdim delom bomo zagotovo pokazali visok nivo igre, ki nam bo zagotovil visoko uvrstitev v Ligi NLB. Ob vsem tem pa sem prepričan, da lahko pred mariborsko publiko doživim še veliko lepega in še izboljšam svoje rokometne sposobnosti ter še dodatno pomagam klubu.