You are currently viewing V štajersko prestolnico se seli Teo Jezernik
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se je dogovoril za sodelovanje z 21 letnim Teom Jezernikom, ki se najbolje znajde na položaju desnega krila.

Jezernik je produkt celjske rokometne šole, ki se je v zapisniku v ligi NLB prvič predstavil v sezoni 2018/19. Prve resne izkušnje z najvišjim nivojem slovenskega rokometa je pridobil sezono kasneje, ko je za Dobovo odigral 19 tekem in nase opozoril z 52 goli. V Dobovi se je dokazoval še v sezoni 2020/21 (26 tekem in 66 golov), v zadnji sezoni pa nosil dres Slovenj Gradca in tekmovalno leto sklenil s 26 odigranimi ligaškimi tekmami ter 78 zadetki.

Jezernik je svoj talent vedno dokazoval tudi v mlajših kategorijah slovenskih reprezentanc, v novi sezoni pa bo zagotovo dodatna moč ekipe, ki jo vodi trener Luka Žvižej.

Ob sklenitvi sodelovanja z Mariborom je povedal: »Za Maribor sem se odločil predvsem zaradi mišljenja, da lahko s pomočjo strokovnega štaba, z Luko Žvižejem na čelu, in soigralcev svojo igro dvignem na še višji nivo, kar vem, da mi bo pomagalo v nadaljevanju kariere. Moji cilji bodo predvsem takšni, da vsako tekmo pokažem, česa sem sposoben in da to iz tekme v tekmo stopnjujem. Navijači pa lahko od mene pričakujejo borbo na vsaki tekmi od prve do zadnje minute in da bom s ponosom zastopal barve Maribora.«