You are currently viewing Kapetan Sok v izdihljajih tekme zadel za zasluženo točko
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 4. krogu lige NLB v dvorani Tabor gostil RD LL Grosist Slovan. Izredno napeta tekma se je končala z izidom 30:30.

Maribor je odločno vstopil v tekmo in hitro povedel z 2:0. Gostje so izenačen potek tekme napovedali s povratkom v 8. minuti, ko so izid poravnali na 4:4. V isti minuti je v naslednjem napadu s krasnim golom dvorano Tabor navdušil Jan Kovačec. Po izteku prve četrtine tekme so gostje prvič povedli (7:8), kar pa ni zmedlo varovancev Luke Žvižeja, saj je Izidor Budja v 20. minuti znova poskrbel za vodstvo Maribora. Finiš prvega dela je nato pripadel gostom iz prestolnice, ki so na odmor odšli s prednostjo 15:17.

Podobno kot v prvem polčasu je Maribor tudi v drugem delu dosegel prvi gol. Dobro dnevno formo je potrdil povratnik po poškodbi Nejc Planinšek, ki je z dvema zaporednima goloma poskrbel za izenačenje (18:18). Po dobrem začetku nadaljevanja pa so z zelo konkretno igro na obeh polovicah igrišča odgovorili gostje. Slovan je z dobro igro v 42. minuti pobegnil na tri gole prednosti, Maribor pa je v napadu v težkih minutah reševal razigrani Planinšek, ki je rešetal mrežo gostov. Slednji so sicer v 47. minuti povedli z 21:25 in prisilili domačega trenerja v minuto odmora. Po posvetu s trenerjem je Maribor hitro dosegel dva zaporedna gola, a so nato z enako mero odgovorili tudi člani Slovana. V 51. minuti je prvič v drugem delu zadel Izidor Budja in Maribor približal na 25:27 ter napovedal napeto končnico. Na krilih izjemne publike je Maribor pet minut pred koncem tekme izenačil na 29:29 in pritisnil na Slovan. Priložnost za preobrat se je ponudila v izteku 57. minute, ko je z levega krila s težkega položaja zaključil Simon Razgor, a je njegov poskus žal zaustavil Selaković. V naslednji minuti se je ponudila še ena priložnost za vodstvo, a je bil znova na pravem mestu Selaković. Za goste je v napeti končnici v 59. minuti zadel Turnšek, Maribor pa je kasneje po novi pomembni obrambi Lorgerja dobil priložnost, da si pribori zasluženo točko. Žvižej je 27 sekund pred koncem zahteval minuto odmora, zadnjo besedo na tekmi pa je imel kapetan Tadej Sok, ki je s sedmih metrov poskrbel za končnih 30:30.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli Nejc Planinšek, za igralca tekme pa je bil izbran Stefan Ranisavljević (osem golov).

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Zavedati se moramo, da smo mi tisti, ki smo osvojili točko. Imeli smo priložnost za zmago, a jo zapravili. Enostavno pa danes nismo mogli narediti tega, kar smo si zadali. Igra nam ni stekla. Borba je bila in na koncu smo v zadnjih sekundah prišli do zaslužene točke.”

Aleš Repina, RD LL Grosist Slovan: “Zelo sem jezen. Dejstvo je, da smo imeli tekmo praktično 59 minut pod nadzorom. Igralcem nimam česa zameriti, naredili so svoje. Zakaj smo izgubili točko? Tega pa ne bom komentiral.”

4. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD LL Grosist Slovan 30:30 (15:17)
Maribor: Zupančič, Lorger 8, Strašek; Planinšek 9, Jezernik 2, Sok 1, Kovačec 3, Jerenec, Košec, Gregorič 2, Blagotinšek 1, Kačičnik 1, Budja 5, Razgor 3, Hedl, Grobelnik 3.
Slovan: Selaković 5, Krbavčić 2; Čaušević 1, Soršak 3, Jakše 1, Pintar 2, Tufegdžić 3, Ranisavljević 8, Perić 2, Lešek 1, Pirnat 2, Yankovskyy 2, Turnšek 5.