You are currently viewing Premor je končan, v petek v Lukni tekma s Trimom
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 6. krogu lige NLB nas čaka zahteven obračun z RK Trimo Trebnje, ki ga vodi selektor Slovenije Uroš Zorman.

Šlo bo za obračun selektorja in njegovega pomočnika Luke Žvižeja, ki je v zadnjih dneh zelo zavzeto pripravljal našo ekipo na prvo tekmo po 19 dnevnem premoru. Maribor je po zmagi v Kopru doma remiziral s Slovanom, zdaj pa ga čaka nova zahtevna preizkušnja proti ekipi, ki se bori za sam vrh.

Trimo je prav pred reprezentančnim premorom na dolenjskem derbiju z Ribnico zabeležil prvi poraz v novi sezoni, zato bodo trebanjski levi v štajersko prestolnico prišli z jasnim ciljem. V Zormanovi zasedbi sta v napadu po petih tekmah najnevarnejša Filip Glavaš (24 golov) in Mihajlo Radojković (18 golov).

Tudi Žvižej ima svoje adute, najbolj pa zagotovo veseli dokončen povratek Nejca Planinška, ki je po težavah s poškodbo na zadnji tekmi navdušil z devetimi goli – prav vse je dosegel v drugem polčasu. “Rehabilitacija je bila uspešna. Zdaj skušam s preventivnimi vajami poskrbeti, da se poškodba ne bi več vrnila,” je o težkem obdobju povedal desni zunanji igralec in se nato dotaknil priprave na petkovo tekmo: “Za Trimo smo se zavzeto pripravljali ves teden. Zavedamo se, da bomo morali biti zbrani skozi ves obračun. To bo zelo pomembno, če bomo želeli držati z njimi korak vse do konca tekme. Zmanjšati moramo količino napak. Igrali bodo zelo agresivno, tega se zavedamo. Na to moramo biti pripravljeni. Upamo, da jih lahko z našo dobro igro presenetimo in se na koncu razveselimo uspeha.

Tokrat bo domača tekma zaradi zasedenosti dvorane Tabor odigrana v Lukni. Obračun se začne ob 20. uri, vabljeni vsi rokometni in športni navdušenci. Ekipa potrebuje vašo podporo, zato napolnimo tribune Lukne in poskrbimo za pravi rokometni praznik.

Gremo Maribor!