You are currently viewing Šibila: Navijačem bi radi dali odlično tekmo!
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Čas je za prvi štajerski derbi v novi sezoni Lige NLB. V 5. krogu v dvorano Tabor prihaja RK Celje Pivovarna Laško, ki je na začetku novega tekmovalnega leta v državnem prvenstvu v odlični formi.

Spomini na zadnjo medsebojno tekmo so zelo lepi. Ekipi sta se zadnjič srečali maja v ligi za prvaka, ko so se naši fantje pred glasnimi navijači proti Celju odlično predstavili in bili na koncu nagrajeni s točko. Na tekmi, ki se je končala z 28:28, je blestel Tadej Sok, ki je serijskim državnim prvakom 17. maja zabil kar devet golov.

Kaj pred tokratnim štajerskim derbijem pravi naš kapetan? “Že v preteklosti smo dokazali, da lahko igramo proti Celju. Še posebej to velja za našo dvorano. Tudi v tej sezoni ne bo drugače, čeprav Celjani trenutno v državnem prvenstvu igrajo zelo suvereno. Imajo prenovljeno ekipo, zato mislim, da če bomo mi pravi in če bomo pazili na naše pomanjkljivosti, predvsem na izgubljene žoge, da imamo svoje možnosti. Upam, da se bo dvorana napolnila, kot se je proti Velenju in da bomo skupaj skušali presenetiti tudi Celje.

Za Maribor bo to druga domača tekma v sezoni 2019/2020. Vijoličasti so na prvi navdušili in s 25:22 premagali RK Gorenje Velenje, tokrat pa je pred njimi še težji izziv.

Celjani so na prihajajoči tekmi absolutni favoriti. Gre za izredno kakovostno ekipo, ki je v državnem prvenstvu do tega trenutka igralo zelo prepričljivo. Mi si želimo, da bomo dostojen tekmec in da bi nasprotniku nudili maksimalen odpor. Hkrati bi se radi domači publiki predstavili v najboljši možni luči in s tem izpolnili svoje poslanstvo. To pa je, da navijačem damo eno odlično tekmo, lep dogodek, v katerem bomo vsi uživali,” pred tekmo razmišlja trener vijoličastih Marko Šibila.

Tekma je na sporedu v soboto, 5. oktobra, ob 17.30. Na blagajni boste lahko še vedno kupili sezonske vstopnice za sezono 2019/2020. Fantje potrebujejo vašo podporo, zato napolnimo dvorano Tabor. Gremo Maribor!