You are currently viewing Po napeti končnici poraz v Dobovi
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so se v 10. krogu Lige NLB pomerili z Dobovo, ki je izredno napeto tekmo dobila s 25:24.

Tekma se je z vidika Maribora začela slabo. Gostitelji so s pridom izkoriščali napake Maribora in si hitro priigrali lepo prednost. V 10. minuti je Dobova vodila že za +5 (6:1) in trener vijoličastih Davor Rokavec je bil prisiljen v hitro minuto odmora. Domači so tudi po njej nadaljevali v visokem ritmu, nato pa se je počasi vendarle začel prebujati mariborski napad. Hkrati se je v vratih predramil še vratar Mark Ferjan in v 27. minuti so naši fantje zaostajali le še za dva gola. V isti minuti je imel Adrian Miličević tudi izjemno priložnost, da povsem stopi prednost domačih, a ga je zaustavil v prvem polčasu razpoloženi vratar Dobove Tilen Leben. Do konca polčasa so Mariborčani, ki so še v 29. minuti zaostajali za štiri gole, vendarle zmanjšali zaostanek. Ekipi sta na odmor odšli z izidom 13:11 za Dobovo.

Tudi drugi polčas so bolje začeli gostitelji, ki so v 40. minuti znova povedli za šest golov (18:12). Rokavec je hitro reagiral z novo minuto odmora, nato pa se je pričela vrnitev Maribora. Po hitrih golih Jerebieja in Planinška so se gostje približali na 19:15, že v 49. minuti pa je Kljun zadel za 20:18. Napovedovala se je infarktna končnica, v kateri pa so na žalost krajšo potegnili naši fantje. Med 53. in 56. minuto je tri zaporedne gole dosegel Velkavrh, ki je poskrbel za prvo izenačenje v drugem polčasu in sploh drugo na tekmi (23:23), v 57. minuti pa je Planinšek zgrešil in zapravil priložnost za vodstvo. Gostitelji so to izkoristili in znova povedli ter vodstvo zadržali vse do konca. Junak mariborske vrnitve je bil vratar Mark Ferjan, ki je zbral kar 16 obramb, zaustavil pa je tudi zadnji poskus domačih, a je nato zmanjkalo časa za izenačenje.

Maribor prihodnji teden čakata obe tekmi 3. krog EHF Challenge Cupa na Madeiri. Našega evropskega tekmeca vam bomo predstavili v prihajajočih dneh, ko bomo tudi razkrili vse datume naše nove evropske preizkušnje.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Nikakor se ne uspemo rešiti pritiska, zaradi katerega smo znova slabo odprli tekmo. Nato smo se počasi vračali in se tudi uspeli vrniti, a nam je na koncu zmanjkalo moči za popoln preobrat oziroma za vsaj točko. Manjkajo nam izkušnje, manjka pa nam tudi samozavest, ki je v tako izenačnih tekmah pred polnimi tribunami odločilnega pomena. Naši mladi igralci se v teh razmerah še ne znajdejo najbolje in kažejo preveč strahu ter spoštovanja. To se bo s časom popravilo, trenutno pa moramo trpeti, ker bomo le tako spreobrnili situacijo in postali boljši. Vsi v klubu moramo biti potrpežljivi in se iz napak učiti, samo s takšnimi tekmami, kot je bila ta danes, pa bomo ob trdem delu napredovali in postajali vse boljši. Dodal bi še, da izgledamo vedno bolje, a potrebujemo rezultat, ki nas bo psihološko dvignil in nam vlil samozavesti.”

Mark Ferjan, vratar RK Maribor Branik: “Pred tekmo smo si za cilj postavili, da Dobovo zadržimo na 25 zadetkih, saj smo vedeli, da so v zadnjem času zadevali med 30 in 40 golov na tekmo. Nismo pa pričakovali, da bomo imeli toliko težav z njihovo obrambo. Tekmo smo zelo slabo odprli. Potem smo se nekako celo tekmo vračali. V zadnjih minutah smo prišli do izenačenja in imeli par žog za vodstvo, ki pa jih nismo pametno izkoristili.

10. krog Lige NLB:
MRD
Dobova – RK Maribor Branik 25:24 (13:11)
MRD Dobova: Gerčar, Leben 8 obramb; Bradeško 2, Dular, Markušić 6, Jezernik 3, Ferenčak, Humek, Jazbec, Mladkovič, Lončar, Krnc 1, Kozolić, Kunst 2, Sintič 7 in Florjančič 4.
RK Maribor: Kocjančič 1, Ferjan 16 obramb; Kljun 1, Puc, Planinšek 3, Sok 2, Hočevar 1, Jerenec 3, Miličević 3, Velkavrh 3, Ranevski 2, Budja, Jerebie 5, Sivka 1.