You are currently viewing V nedeljo gostovanje pri razigrani Dobovi
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika se v 10. krogu Lige NLB odpravljajo na novo gostovanje. Vijoličaste tokrat čaka obračun z Dobovo, ki je v dosedanjem delu sezone v odlični formi.

Po domači zmagi proti Izoli se je članska ekipa pod vodstvom Davorja Rokavca znova zavzeto lotila treningov, na katerih naši fantje pod budnim očesom trenerskega štaba odpravljajo pomanjkljivosti in igri dodajajo podpis novega trenerja. Pod taktirko Rokavca je Maribor prišel do dveh ligaških zmag, ta konec tedna pa bo lovil nove točke.

Dobova, v tej sezoni izredno neugoden nasprotnik, je trenutno na petem mestu in ima po devetih krogih šest zmag in tri poraze. V ekipi Benjamina Teraša je v prvem delu prvenstva najbolj razigran organizator igre Marko Sintić, ki je na devetih tekmah dosegel kar 73 golov.

Maribor je v tem tednu odigral tudi prijateljsko tekmo in se v Zagrebu pomeril s kitajsko ekipo Beijing Sport University, ki igra v SEHA ligi. Vijoličasti so obračun dobili s 36:30, trener Rokavec pa je s tem dobil še dodatno priložnost za uigravanje in spoznavanje s fanti.

Prvi del tedna smo izkoristili za delo na sebi in na naši igri. Podrobno smo analizirali napake iz tekme z Izolo, ki jih moramo popraviti. Na treninge se je vrnil Sivka, ki bo skoraj zagotovo nared za nedeljsko tekmo. V četrtek smo v Zagrebu odigrali prijateljsko tekmo s kitajsko ekipo iz Lige SEHA University of Sports Beijing, v petek in v soboto pa se bomo povsem posvetili Dobovi in se skušali karseda najbolje pripraviti na tekmo. V nedeljo bomo videli, če bo to dovolj,“ v napovedniku razkriva trener Maribora Davor Rokavec.

V sezoni 2018/2019 je Maribor dobil obe medsebojni tekmi v Ligi NLB, uspešen niz pa bodo naši fantje skušali nadaljevati tudi to nedeljo. Obračun v športni dvorani Dobova se bo začel ob 19. uri, tekmo pa boste lahko tokrat spremljali tudi v televizijskem prenosu na kanalu Sportklub 3.