You are currently viewing Tudi v sezoni 2020/21 bomo v Mariboru spremljali Ligo NLB
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Na ponedeljkovi izredni seji Združenja Lige NLB so predstavniki klubov s potrebno dvotretjinsko večino izglasovali sklep, da bo v naslednjih dveh sezonah v elitnem slovenskem klubskem tekmovanju igralo 14 klubov.

Po predčasnem zaključku letošnje sezone, ki se je zaradi epidemije koronavirusa končala že konec marca, smo ta teden dobili uradno potrditev, kako bo Liga NLB izgledala v naslednji sezoni.

Odgovorni so sprejeli, da se najelitnejše slovensko klubsko rokometno tekmovanje razširi, s čimer v konkurenci ostajajo vse ekipe iz zadnje sezone, prvoligaški status pa sta pridobila še najvišje uvrščena kluba iz druge lige. V Ligi NLB bo tako v prihodnji sezoni igrali 14 moštev, novinca v ligi pa sta ekipi RD LL Grosist Slovan in MRK Ljubljana.

Obenem so se klubi Lige NLB zavezali, da bodo skupaj z drugimi ligami pod okriljem Rokometne zveze Slovenije in vodstvom le-te najkasneje pred koncem sezone 2020/21 pripravili strategijo tekmovalnega sistema moških ligaških tekmovanj ter uskladili časovnico implementacije.

Mihael Pisanec, direktor RK Maribor Branik: “Veseli smo, da je odločitev glede naslednje sezone končno sprejeta in da lahko pričnemo s sestavljanem ekipe ter pripravami na naslednjo sezono. V prihodnji sezoni si želimo večje rezultatske stabilnosti. Delamo vse v smeri sestave kvalitetne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti.