You are currently viewing Rokomet že zelo pogrešam, med premorom sem najprej pozdravil poškodbe
  • Post category:Novice

Pandemija koronavirusa je poskrbela za predčasen zaključek sezone 2019/2020, igralci pa tudi med premorom skrbijo za pripravljenost.

V zdaj že končani sezoni je imel Maribor ogromno smole s poškodbami, ki pa so mlajšim članom vijoličaste ekipe odprle priložnost za igro. Zavidiljivo število minut je v tej sezoni zbral produkt mariborske šole, Nejc Planinšek, ki vselej navdušuje z delavnostjo in borbenostjo. Nejc tudi med premorom skrbi za ohranjanje telesne pripravljenosti, veseli pa ga dejstvo, da je pozdravil nekaj manjših poškodb, ki so mu še marca povzročale težave.

Na trenutno stanje sem že navajen. Imam prilagojeno dnevno rutino, ki se jo poskušam držati. Predčasno prekinitev treningov sem izkoristil za saniranje poškodb, ki so me na treningih ovirale v zadnjih tednih sezone. Sedaj proti koncu četrtega tedna že vztrajno treniram in poskušam ohranjati kondicijo za prihodnjo sezono,” o tem, kako preživlja zadnje tedne, pove Planinšek in razkrije, kako potekajo treningi: “Treningi so pripravljeni v naprej in zagotavljajo, da ostajamo aktivni. Jasno se pričakuje, da sami delamo še dodatne vaje. Za ohranjanje kondicije se odločam tudi za tek po gozdu, kjer ni veliko ljudi.

Do ekipnih treningov bo zagotovo preteklo še kar nekaj časa, Nejc pa nam je razkril, česa se po koncu premora najbolj veseli: “Rokometno igrišče že zelo pogrešam in komaj čakam, da se vrnemo v dvorano. Prva stvar po povratku mora vsekakor biti vedno napeta nogometna tekma med mladimi in izkušenejšimi igralci.

Vse še enkrat naprošamo, da v teh zahtevnih časih upoštevate pravila ter napotke odgovornih in ostanete doma. Časa za druženje bo v prihodnosti več kot dovolj. Gremo Maribor!