You are currently viewing Premagali Ormož v gosteh!

RK Maribor Branik je v Ljutomeru premagal ormoški Jeruzalem in tako prišel do pomembnih točk v boju za vrh prvoligaške lestvice.

Liga NLB – redni del 10. krog, ŠD Ljutomer, 17.11.2018, gledalcev: 400, sodnika: Boštjan Žitnik in Dominik Majer

RK JERUZALEM ORMOŽ – RK MARIBOR BRANIK  21:24(9:8)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Balent, Zemljič; Bogadi 5, Šoštarič 1, Čudič 0(7m-1/0), Žuran 9(7m-1/1), Horvat, Kocbek, Niedorfer, Kosi 1(7m-1/0), Ozmec 3, Mesarić 2, Vujović, Ciglar; Trener: Saša Prapotnik

RK Maribor Branik: Đurica 18 obramb(2x7m), Simonič; Žabič 1, Planinšek, Celminš 2, Marušič 2, Sok 5, Šol 1, Jerenec, Velkavrh 4, Budj , Jerebie 3,  Golik 1(7m-1/1), Buneta 5, Štumpfl; Trener: Marko Šibila

 

7m: RK Jeruzalem Ormož 3/1, RK Maribor Branik 1/1

Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 8 min, RK Maribor Branik 8 min

RK: RK Maribor Branik – Jerebie v 56. min(3x2min)

Da gre za zelo pomemben obračun, še posebej za Ormožane, se je izkazalo v uvodnih minutah. Do 12. minute so s 3:0 vodili domačini, prvi gol za Mariborčane pa je takrat dosegel Andris Celminš. Slednji je v 17. minuti zadel za izenačenje na 3:3. Ormoški rokometaši so v 19. minuti z zadetkom Roka Žurana povedli 5:3, ob naslednjem mariborskem napadu pa je po prvi minuti odmora posegel mariborski trener Marko Šibila. Ta je očitno koristila njegovim varovancem, ki so z golom Iuliana Jerebija tri minute pred koncem polčasa ponovno izenačili na 7:7. Na odmor so minimalno prednostjo odšli gostitelji(9:8). Za razliko od 1. polčasa je uvod druge polovice srečanja povsem pripadel mariborskim rokometašem, ki so z delnim izidom 0:5 v 39. minuti povedli 9:13. Rokometašem ormoškega Jeruzalema ni pomagala niti minuta odmora, ki jo je njihov trener Saša Prapotnik zahteval v 37. minuti, prvi gol za Ormož v 2. polčasu pa je v 40. minuti dosegel Anže Šoštarič. Po golu, še lani v vijoličastem dresu, Davida Bogadija v 41. minuti je prvi minutni odmor v 2. polčasu zahtevala mariborska klop. Rok Žuran je takoj zatem poskrbel, da so se domačini povsem približali(12:13). Toda kot se je v nadaljevanju izkazalo je to bil do konca srečanja zadnji poizkus preobrata. Mariborčani so namreč z odlično obrambo z vrhunskim Marinom Đurico v vratih povsem ustavili ormoški napad. Sami so v napadu delovali racionalno in ko je 52. minuti Jerebie zadel za 13:19 je zadišalo po zmagi Branika. Prednost 6-ih zadetkov so vijoličasti rokometaši uspeli zadržati vse do 56. minute, Ormožanom pa je do konca uspelo samo ublažiti poraz.

Izjave:

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: Sedaj pa je res bil čas, da po nekaj letih ponovno premagamo Ormož na njihovem terenu. Seveda smo zelo zadovoljni, da nam je to uspelo, saj je bila tekma zelo težka. Kljub vsemu menim, da smo na parketu pokazali, da smo boljši in da imamo boljšo ekipo. Navijači Ormoža vedno pripravijo dobro vzdušje in prav zaradi tega so gostitelji na začetku povedli. Toda, mi smo ostali osredotočeni ter jih nato z dobro igro v obrambi ujeli. V 2. polčasu smo nadaljevali z odlično obrambo, posledično je še svoje dodal vratar Marin Đurica. Iz minute v minuto je naša prednost naraščala in na koncu smo se lahko zasluženo veselili pomembne zmage.