You are currently viewing Šibila: Nasprotnika spoštujemo, a razmišljamo le o zmagi
Marko Šibila; Foto: RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Po uspešni evropski epizodi na Ferskih otokih in napredovanju v 3. krog EHF Challenge Cupa rokometaše mariborskega Branika to soboto čaka tekma 7. kroga Lige NLB.

V dvorano Tabor prihaja povratnik med slovensko elito, ekipa iz Slovenj Gradca. Gre za lepo priložnost, da vijoličasti pridejo do druge zmage v letošnjem državnem prvenstvu in s tem potrdijo, da so na evropskem gostovanju ujeli dobro formo.

Za nami je vsekakor težko obdobje. Po dveh evropskih tekmah in potovanju smo potrebovali kakšen dan regeneracije, a smo hitro začeli z delom na polno. Vse skupaj smo dobro preživeli, v ekipi je dobro vzdušje, ujeli pa smo tudi dobro formo. Težavo predstavlja poškodba Danija Zugana, a imamo v ekipi igralce, ki ga bodo skušali nadomestiti. Sobotno tekmo s Slovenj Gradcem nestrpno pričakujemo. Nasprotnika dobro poznamo in ga zelo spoštujemo, a v dvorani Tabor ne nameravamo več prepuščati točk, zato se bomo do skrajnosti borili za zmago,” je v napovedi tekme povedal trener Maribora Marko Šibila.

Evropa je bila tako zame kot za marsikaterega soigralca zelo lepa izkušnja. Skoraj za vse je bil to evropski debi, zelo pa sem vesel, da nam je uspelo zmagati in da smo se uvrstili v naslednji krog. Tudi zaradi tega z dobrimi občutki pričakujemo novo tekmo v državnem prvenstvu, na kateri bomo naredili vse za zmago. Povabil bi tudi vse navijače, da v soboto ob 17. uri pridete v dvorano Tabor in nas podprete v lovu na nove točke,” pa pred obračunom s Slovenj Gradcem razmišlja Jan Hočevar, ki bo ob poškodbi Danija Zugana zagotovo dobil še več priložnosti za igro.

Tekmeca sta zadnji medsebojni obračun v Ligi NLB odigrala 17. maja 2017, ko je Maribor v dvorani Tabor slavil po pravi drami (35:34). Ekipa iz Slovenj Gradca v štajerski prestolnici še ni dočakala zmage, za uspeh pa bo vsekakor potrebna maksimalna osredotočenost celotne ekipe skozi vso tekmo.

Vsi rokometni navdušenci vabljeni v soboto, 19. oktobra, ob 17. uri v dvorano Tabor, fantje vas potrebujejo! Cena vstopnice je 5 evrov, še vedno pa lahko kupite tudi sezonsko karto, ki stane 25 evrov. Gremo Maribor!