You are currently viewing Na tekmi s Krko želimo nadgraditi uspeh iz Slovenj Gradca
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši nadaljujejo z ritmom dveh tekem na teden. Po sobotni zmagi v gosteh proti RK Slovenj Gradec sreda prinaša domačo tekmo z MRK Krka.

Gre za zaostalo tekmo 11. kroga lige NLB. Varovanci Siniše Markote dobivajo priložnost, da se z dobro predstavo in morebitno zmago še približajo zgornjemu delu lestvice in se prebijejo na 8. mesto.

Navkljub temu da je Krka v tej sezoni na 16 tekmah zmagala samo dvakrat, naloga ne bo enostavna. Varovanci Mirka Skoka so velikokrat zelo drago prodali svojo kožo, zaradi slabih rezultatov pa se vidi, da igrajo pod določenim pritiskom. To je nekaj, kar bi lahko bilo v pomoč Mariborčanom.

Vijoličasti bodo v domači dvorani skušali ponoviti borbeno in ekipno predstavo iz Slovenj Gradca, ob zbranosti v obrambi pa bo pomembna tudi učinkovita igra v napadu, kjer ne bo smelo biti prevelikega števila izgubljenih žog.

Prav na bojevitost in ekipni duh je v napovedi opozoril krožni napadalec Adrian Miličević: “Po zelo pomembni zmagi v Slovenj Gradcu, ko smo vpisali dve veliki točki, je v sredo na vrsti nova tekma proti Krki. Nismo imeli veliko časa za pripravo, saj smo v ritmu tekem sreda – sobota. A omenjena dneva smo dobro izkoristili, dobro smo analizirali Krko, predvsem pa smo se dogovorili, da moramo s tekme proti Slovenj Gradcu prenesti borbenost, zavzetost in ohraniti koncentracijo ter ekipni duh. Vse to nas je krasilo v soboto. Kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli po tekmi. Vsekakor zagotavljamo, da bomo dali vse od sebe, da točke ostanejo doma.

Obračun je na sporedu v sredo, 3. marca, ob 19.30. Za vijoličaste boste lahko znova navijali preko spletnega prenosa. Gremo Maribor!