You are currently viewing V tretjem krogu gostovanje pri RD Koper
Maribor je v prejšnji sezoni dobil obe medsebojni tekmi. Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Liga NLB se nadaljuje. RK Maribor Branik bo v 3. krogu gostoval na Obali pri zasedbi RD Koper.

Po borbeni predstavi proti RK Gorenje Velenje, ko so velenjske ose prišle do višje prednosti šele v zadnjih petih minutah, bo ekipa Luke Žvižeja prve točke v novi sezoni zdaj lovila v Kopru.

Zasedba Bojana Čotarja je sezono odprla z remijem in porazom, v napadu Kopra pa so bili v uvodnih krogih najbolj razpoloženi Adam Bratković (12 golov), Matevž Žagar (11 golov) in Tine Poklar (9 golov).

Na medsebojne tekme v pretekli sezoni imamo lepe spomine, saj smo slavili tako v Bonifiki kot tudi na domači tekmi v dvorani Lukna. Za uspeh na sobotni tekmi bo potrebna zbrana predstava od prve do zadnje minute, za naše fante pa boste lahko tudi tokrat navijali preko spletnega prenosa.

Za napoved je poskrbel kapetan Tadej Sok, ki je pred tekmo povedal: ““Pred nami je zahtevno gostovanje v Kopru, ki ima zelo kvalitetno ekipo. Ves teden smo se zavzeto pripravljali in podrobno analizirali tekmeca ter delali na tem, da bi visok nivo igre uspeli držati čim večji del tekme. Na Obalo gremo odločno v boj za prve točke v novi sezoni.”

Tekma je na sporedu v soboto, 24. septembra, ob 19. uri.