You are currently viewing Pogumna predstava premalo za uspeh v Celju
Foto: Slavko Kolar
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je novo sezono v ligi NLB pričel z gostovanjem v Celju. Pivovarji so tekmo 1. kroga dobili z 32:25.

Mariborčani, ki jih v novi sezoni vodi Luka Žvižej, so se v Zlatorogu predstavili v dobri luči. Prvi gol na tekmi so v tretji minuti s 7-metrovke dosegli gostitelji, prvi gol v novi sezoni pa je za Maribor vpisal Nejc Planinšek, ki je v 4. minuti poskrbel za izenačenje (1:1). Sledil je napet prvi polčas, v katerem so najprej Celjani vodili z dvema zadetkoma prednosti, v 16. minuti pa je kapetan Maribora Tadej Sok poskrbel za izenačenje (8:8). Domači trener je reagiral z minuto odmora, po kateri so Celjani povedli z 11:8. V zadnjih 10 minutah prvega dela so se Mariborčani najprej približali na zadetek zaostanka, nato pa so gostitelji z zbrano igro v obrambi in v napadu ponovno pobegnili ter prvi del dobili s 15:11.

Na začetku drugega dela s Celjani povedli s +5 (16:11) in to prednost zanesljivo držali ter jo kasneje še povišali. Gostitelji so v 41. minuti povedli s 24:15, v zadnji četrtini tekme pa priigrano prednost rutinirano zadržali. Na koncu so tekmo dobili s sedmimi goli prednosti in se razveselili prve zmage v sezoni.

V dresu Maribora je bil s šestimi goli najbolj razpoložen kapetan Sok, pet golov pa je dodal Filip Rakita.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: Z rezultatom zagotovo ne moremo biti zadovoljni, smo pa lahko zadovoljni z določenimi deli igre. Zelo všeč mi je bilo, ker smo v končnici do konca odigrali maksimalno zbrano. V obrambi in v napadu tekmecu nismo dopustili, kar so si želeli. Je pa ta tekma pokazatelj, kje trenutno smo. Videli smo, katere stvari so bile dobre, na čem moramo delati in kaj nam še manjka. Na začetku je bilo nekaj tiste pričakovane nervoze, nato je igra stekla, na koncu pa je najbolj pomembno, da je led prebit. Zdaj nas čaka delo za naprej, fantje morajo z dvignjenimi glavami naprej v nov teden in prihodnjo nedeljo v lov za prve točke.

1. krog lige NLB:
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik 32:25 (15:11)
RK Maribor Branik: Strašek 6, Lorger 6; Košec, Veselinović 4, Hedl 2, Planinšek 2, Sok 6, Jerenec 3, Blagotinšek, Rakita 5, Budja, Dosedla 1, Knez 1, Zupanič, Kovačec, Gregorič 1.