You are currently viewing Z Ribnico za sam vrh lestvice
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo v domačem Taboru odigrali uvodno srečanje 5. kroga Lige NLB. Pomerili se bodo s trenutno vodilno ekipo državnega prvenstva RD Riko Ribnica, v primeru zmage pa bi prevzeli vodstvo na prvoligaški lestvici.

5. krog prvenstva prinaša kar dve izredno zanimivi srečanji. V celjskem Zlatorogu se bosta v klasičnem rokometnem derbiju pomerila Celje in Velenje, dobro uro prej pa bosta na parket mariborskega Tabora stopila Maribor Branik in Riko Ribnica. Slednji so zaradi točke več na lestvici in zaradi skalpa Celja v zadnjem krogu favoriti srečanja. Zaradi dobrih predstav v uvodu sezone vijoličastim rokometašem ne bo manjkalo samozavesti in motivacije, kljub temu pa se zavedajo izjemne kakovosti nasprotnika. »Ribnica je na zadnje doma, v morda malo konfuzni tekmi, proti Celju pokazala svojo moč. Že v lanski sezoni so z osvojitvijo 2. mesta v državnem prvenstvu dokazali svojo kakovost. Vendar mi se osredotočamo zgolj na svoje potenciale in na to kako jih čim bolje aktivirati. Želim si, da bi srečanje potekalo v pravem športnem duhu, s kakovostno rokometno igro v ospredju. Zavedamo se kdo nam bo stal nasproti, a imamo tudi mi svoje načrte. Fantje se vedno bolj čutijo in izredno dobro delajo na treningih, kar se pozna tudi na tekmah. Imamo kakovostne posameznike in širok nabor igralcev. Verjamem, da bodo dali vse od sebe in se s tem prikazali v pravi luči.« je dejal mariborski strateg Marko Šibila.

Srečanje med RK Maribor Branik in RD Riko Ribnica se bo v sredo 03. oktobra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri.