You are currently viewing Odlična predstava za zmago v Kopru
Foto: Tomaž Primožič
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 3. krogu lige NLB gostoval pri RD Koper in v Areni Bonifika vpisal prvo zmago v novi sezoni. Vijoličasti so slavili s 25:28.

Maribor je v uvodnih minutah nakazal, da bo skušal narekovati ritem tekme in v tretji minuti prek razpoloženega kapetana Tadeja Soka povedel s 3:1. V uvodnih minutah se je nekajkrat izkazal vratar Luka Zupančič, nato pa so v napadu bolje zaigrali tudi gostitelji in poskrbeli za zelo napet preostanek prvega polčasa. Igralo se je gol za gol, tik pred odmorom pa sta Sok in Zupančič poskrbela, da je Maribor v slačilnico odšel z golom prednosti (14:15).

V drugem polčasu je prvi gol dosegel Izidor Budja in poskrbel za vodstvo s 14:16, a nato zaradi rdečega kartona žal predčasno končal s tekmo. Znova so sledile izenačene minute, a je bil Maribor v glavnem tisti, ki je imel vselej gol prednosti. V 47. minuti je Nejc Planinšek poskrbel za vodstvo z 19:22, ob tem pa je v zadnji četrtini tekme nekajkrat odlično posredoval tudi izkušeni vratar Gregor Lorger. Kapetan Sok je pet minut pred koncem prednost povišal na 22:27, Maribor pa je na koncu slavil s tremi goli prednosti (25:28) ter prišel do prve zmage v novi sezoni.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli kapetan Tadej Sok. Pri Kkoperu je šest golov vpisal Matevž Žagar.

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: “Za nami je res ena težka tekma. Šlo je za težko gostovanje proti zelo dobri ekipi Kopra. Od prve minute smo pokazali igro, ki si jo želimo kazati skozi celotno sezono. Držali smo se dogovorov iz garderobe in to nas je pripeljalo do zaslužene zmage.”

3. krog lige NLB:
RD Koper – RK Maribor Branik 25:28 (14:15)
Koper: Morato 8, Štavar, Đurica 4; Žagar 6, Kete 5, Moljk 3, Zugan 3, Bekrič 2, Breznikar 2, Bratkovič 2, Vujović 1, Poklar 1, Sanabor, Marič, Stojanović Furlan.
Maribor: Zupančič 8, Lorger 6, Strašek; Sok 9, Planinšek 3, Kovačec 3, Budja 3, Jerenec 3, Grobelnik 2, Hedl 1, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Jezernik 1, Košec 1, Kačičnik, Razgor.