You are currently viewing
  • Post category:Novice

Nova priložnost proti Gorenju

Končnica za prvaka se preveša v drugo polovico in pred nami je še zadnjih pet krogov letošnjega državnega prvenstva. Rokometaši mariborskega Branika se krčevito borijo za končno 4. mesto in priložnost za nove točke bodo iskali na domači tekmi proti velenjskemu Gorenju.

Mariborski Branik tudi po prvi polovici končnice za prvaka še vedno, s točko prednosti pred Koprom, ostaja na 4. mestu lestvice. Mestu, ki prinaša vozovnico za evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Na drugi zaporedni domači tekmi prihajajo še drugi od velike trojice, rokometaši velenjskega Gorenja, ki so na zadnjem obračunu v Taboru, tudi z nekaj sreče odnesli obe točki. Velenjčani so sicer v zadnjem krogu izgubili proti Celju, a so v odlični formi, saj je to bil njihov prvi poraz v zadnjih 10-ih tekmah. Vloga favorita je torej njihova, a se vijoličasti rokometaši v domačem Taboru ne bodo dali kar tako. »Zavedamo se, da prihaja zelo kakovostno moštvo Gorenja in da je pred nami zelo težka tekma. Na zadnjem obračunu na domačem parketu smo nesrečno izgubili z zadetkom razlike, zato se bo tokrat potrebno še bolj osredotočiti na našo igro ter zaigrati bolj čvrsto in agresivno. Pripravljamo se v tej smeri, da pustimo srce na igrišču in da damo 110-odstotkov od sebe ter tako pridemo do pomembnih točk.« je dejal romunski krožni napadalec z madžarskim potnim listom Iulian Jerebie, ki pričakuje, da bo tudi na tokratni obračun z Gorenjem prišlo lepo število ljudi. »Na prejšnji tekmi z Gorenjem je bilo zaradi večjega obiska ljudi vzdušje odlično. Vem, da bo tudi tokrat prišlo veliko ljudi, kar nekaj zaradi Gorenja, ampak verjamem, da bomo tudi mi imeli bučno podporo s tribun. Slednja ti da zagon v težkih trenutkih srečanja, ko si utrujen in ti morda ne gre vse po načrtih.« je zaključil 23-letni Jerebie.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Gorenje Velenje se bo v soboto 4. maja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18. uri.