You are currently viewing Slaba igra v prvem polčasu odnesla vse možnosti za uspeh
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

V 19. kroga lige NLB je v štajerski prestolnici gostovala RD Urbanscape Loka, ki je tekmo dobila z 20:27.

Ekipi sta v uvodnih minutah zanesljivo igrali v napadu. Prva gola za Maribor je dosegel Izidor Budjavijoličasti pa so v 6. minuti prvič povedli (3:2). V 9. minuti je bil izid 4:3 za Maribor, nato pa je sledil neverjeten padec v igri domače ekipe. Škofjeločani so to znali izkoristiti, hitro spreobrnili izid ter že v 15. minuti povedli s 4:7. V 16. minuti je po sedem minutnem strelskem postu za Maribor zadel kapetan Tadej Sokvijoličasti pa so nato do konca polčasa zmogli samo še en gol. Varovanci Roberta Beguša so napake Maribora s pridom izkoriščali in na odmor odšli z visoko prednostjo 6:16.

Mariborski napad se je v drugem delu predramil, a v prvih 15 minutah možnosti za povratek ni bilo. Vijoličasti so morali med 38. in 40. minuti igrati brez dveh izključenih igralcev, kar je predstavljalo veliko težavo. Gostje prednosti na srečo niso povečali, a tudi v nobenem trenutku niso ponudili priložnosti, da bi se Maribor nevarno približal. V 45. minuti je Gašper Pungartnik zadel za 14:21, Urbanscape Loka pa je v finišu tekme z dolgimi napadi brez pretiranih težav zadržala prednost in tekmo dobila z 20:27.

Za igralca tekme je bil izbran Andrej Bergant, ki je pri gostih vso tekmo garal v obrambi.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “Ko v prvem polčasu dosežeš samo šest golov, je tekmo nemogoče dobiti. Zunanja vrsta je bila premalo razpoložena, znova pa smo naredili tudi preveč napak. V drugem polčasu se nismo uspelo resneje približati, zato Urbanscape Loki čestitam za zasluženo zmago.

Robert Beguš, RD Urbanscape Loka: “Tekmo so začeli po našem planu, a nismo pričakovali, da si bomo v prvem polčasu priigrali tako visoko prednost. Na tekmo smo se odlično pripravili, vedeli smo, kaj nas čaka. V drugem delu smo se dogovorili, da ne bomo bezljali. Če bi se nam Maribor preveč približal, bi lahko potem psihološki momentum poskrbel, da bi se znašli v težavah. Zato smo v drugem delu rutinirano držali prednost. Mislim, da naša zmaga v nobenem trenutku ni bila ogrožena.


19. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Urbanscape Loka 20:27 (6:16)
Maribor: Ferjan, Lorger 9; Pungartnik 2, Planinšek 1, Veselinović, Sok 5, Hočevar, Jerenec 2, Miličević 1, Košec 1, Blagotinšek, Rakita 1, Budja 2, Hedl, Golik 2, Žabić 3.
Škofja Loka: Dolenc 2, Juričan, Stanojlović 6; Čaušević 1, Gartner, Dolenc, Jamnik 4, M. Jesenko 4, U. Pipp 2, Mali, M. Pipp 4, Bergant 1, A. Jesenko 5, Nikolić 4, Šilc, Yankovskyy 1.