You are currently viewing Šibila: Ves čas smo verjeli v svoje sposobnosti
  • Post category:Novice

V 3. krogu Lige NLB so naši fantje z junaško predstavo prišli do velike zmage. V dvorani Tabor so padli igralci Gorenja iz Velenja (25:22), vijoličasti pa so ob glasni podpori navijačev proslavili prvo zmago v sezoni 2019/2020.

Velenjske ose so bile v preteklosti zahteven tekmec za varovance Marka Šibile. V zadnji sezoni je bilo Gorenje edina ekipa v ligi, ki je imela proti Mariboru 100-odstoten izkupiček. Motivacije pred sobotno tekmo zato ni manjkalo, fantje pa so bili na koncu nagrajeni za trud in borbo.

Po takšni zmagi so občutki fantastični. Mi smo ves čas verjeli, da delamo dobro in da je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj bomo to pokazali na igrišču. Danes so bili fantje proti izvrstnemu nasprotniku izredno borbeni in razpoloženi. Velenjčani so na začetku malenkost zaspali, mi pa smo povedli. Nasprotnik nas je nato celo tekmo lovil in nas tudi ulovil, ampak mi nismo nehali verjeti. Tudi v tem se vidi moč ekipe. Do zadnjega se nismo predali in izkoristili ves naš talent ter zasluženo zmagali. Rad bi čestital vsem igralcem in vsem sodelavcem za zmago nad Velenjem, ki jo je Maribor dolgo čakal,” je po tekmi povedal trener Maribora Marko Šibila.

Za Maribor je to prva zmaga proti Velenju po maju 2015 in prva ligaška zmaga proti istemu nasprotniku v dvorani Tabor v novejši zgodovini našega kluba.

O neporavnanih računih z Velenjčani je po derbiju 3. kroga razmišljal tudi sinočnji kapetan Maribora Andraž Velkavrh: “Vedeli smo s kom igramo. Gorenje je tudi edina ekipa, ki ji lani nismo odvzeli točk, zato je bila motivacija še toliko večja. Vedeli smo tudi, da bomo morali za zmago garati vseh 60 minut, kar nam je zmanjkalo na prvih dveh tekmah. Vrnili smo točki z Novega mesta, zato lahko pozitivno gledamo naprej. Danes so nam pripomogle tudi odlične obrambe Marka Ferjana ter odlična publika, na krilih katere smo uspeli premagati favorizirano Velenje.

V naslednjem krogu naše fante čaka novo gostovanje, tokrat se odpravljamo v Koper.