You are currently viewing Celjani po izjemno napeti končnici do zmage v Mariboru
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 25. krogu lige NLB gostili aktualne prvake RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so v štajerski prestolnici slavili po izjemno napeti končnici (24:25).

Prvi gol na tekmi so dosegli gostje, ki so v uvodni minuti povedli prek Domna Novaka, nato pa so sledile izenačene minute. V 9. minuti so gostje prvič povedli za dva zadetka (4:6), a so se Mariborčani hitro pobrali in izkoristili dve super obrambi Gregorja Lorgerja ter v 11. minuti prek Stefana Žabića izenačili na 6:6. Gostujoči strateg Luka Žvižej je reagiral z minuto odmora, po njej pa so Celjani s tremi zaporednimi goli prvič na tekmi povedli s +3. V 14. minuti je za 6:9 zadel David Razgor, nalet gostov pa je v 15. minuti začasno prekinil Jure Hedl. Celjani so odgovorili z dvema zaporednima goloma Novaka in povedli s 7:11, kar je domačega stratega Sinišo Markoto prisililo v minuto odmora. Maribor se je nato predramil ob igri s sedmimi v napadu ter se približal na 10:11. V zadnjih minutah prvega polčasa je napad vijoličastih vnovič nekoliko popustil, tako da so Celjani v 29. minuti povedli s petimi goli prednosti 12:17, kar je bil na koncu tudi izid prvega dela.

Drugi polčas so z golom Soka odprli gostitelji, ki bi se lahko že do 41. minute zelo približali nasprotniku, a je v golu Celja blestel Filip Ivić. Mariborčani niso popuščali in v 42. minuti po novem golu kapetana zaostajali samo še za gol. Žvižej je nalet Maribora prekinil z minuto odmora, ki pa ni imela takojšnjega učinka, saj je po njej dva hitra gola dosegel razigrani Sok, ki je poskrbel za preobrat (20:19). V zadnjo četrtino tekme smo vstopili ob izidu 21:21, v 49. minuti pa je napeto končnico z novo obrambo napovedal Gregor Lorger. V 50. minuto je za novo vodstvo Maribora poskrbel Jan Hočevar, Markota pa je nato po zapravljeni 7-metrovki in izključitvi pri Celju modro zahteval minuto odmora. Štiri minute pred koncem je za vodstvo Celja poskrbel David Razgor, Mariborčani pa so hitro izenačili prek Filipa Rakite. V odločilnih trenutkih so bili nato nekoliko bolj zbrani Celjani, ki so prek Horžena v 58. minuti povedli s 23:25. Sok je sicer v zadnji minuti zaostanek znižal na 24:25, nato pa so Celjani žogo do konca zadržali v svoji posesti in se razveselili zmage.

Za igralca tekme je bil izbran vratar Celja Filip Ivić. Pri Mariboru sta bila s po sedmimi goli najbolj razpoložena Tadej Sok in Stefan Žabić.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “Občutki po tekmi so mešani. Mislim, da ekipa ni verjela, da lahko premagamo Celje. V prvem polčasu smo najprej igrali gol za gol, nato pa naredili nekaj tehničnih napak, jim podarili par žog, kar je nasprotnik izkoristil in naredil razliko. Med premorom sem ekipo motiviral, dejal sem jim, da jih lahko ujamemo. To nam je uspelo, a smo v lovu potrošili veliko energije. To se je poznalo pri igralcih, ki v zadnjih desetih dnevih niso trenirali. V finišu nam je zato nagajala koncentracija, a se mi zdi, da smo nezasluženo izgubili. Najbolj pomembno je, da se nihče ni poškodoval, Celju pa vsekakor čestitamo za zmago.

Luka Žvižej, RK Celje Pivovarna Laško: “Zmage moramo biti vsekakor veseli, čeprav smo v drugem polčasu popustili v vseh fazah igre in Mariboru dovolili, da se priključi. Po preobratu smo hitro izenačili, nato pa stisnili v obrambi, dobili tiste pomembne žoge, nekajkrat se je z obrambami izkazal naš vratar, tako da smo tekmo vendarle pripeljali do konca, kot smo si želeli.

25. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Celje Pivovarna Laško 24:25 (12:17)
RK Maribor Branik: 
Milačić, Lorger 13; Pungartnik 1, Zupanič, Planinšek, Veselinović 3, Sok 7, Hočevar 1, Miličević, Košec 1, Blagotinšek, Rakita 2, Budja, Hedl 1, Golik, Žabić 7.
RK Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović; Mazej, Dragašević, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko, Janc, Čepić, Kodrin, Horžen, Kljun, Mlakar, Novak, Načinović.