You are currently viewing Minimalen poraz po napeti končnici
RK Maribor branik
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na prvi tekmi 2. kroga EHF Challenge Cupa doživeli minimalen poraz z zasedbo s Ferskih otokov H71. Gostitelji so tekmo dobili s 25:24.

Tekmo so bolje začeli vijoličasti, ki so prve minute odigrali pogumno in s čvrsto obrambo dobro nadzirali dogajanje na igrišču. Gostitelji, ki so imeli na tribunah izredno glasne navijače, so se sredi prvega dela sprostili in se vrnili v igro. Zaključek prvega polčasa je bil zelo izenačen, na odmor pa so z minimalno prednostjo odšli Mariborčani (11:12). V prvih 30 minutah je bil v vratih Maribora izredno razpoložen Mark Ferjan.

Začetek drugega dela je povsem pripadel gostiteljem. Varovanci Peturja Mittuna so izkoristili slabe minute naših fantov in povedli celo s sedmimi goli prednosti. Trener Marko Šibila je nalet gostiteljev zaustavil z dvema minutama odmora, po katerih so Mariborčani zaigrali bolje, z nekaj izvrstnimi obrambami pa se je izkazal tudi Martin Kocjančič. V zadnjih desetih minutah smo videli silovit nalet vijoličastih, ki so se v finišu povsem približali nasprotniku, na koncu pa izgubili za gol (25:24).

Najboljši strelec Maribora je bil s sedmimi goli Andraž Velkavrh, pri gostiteljih pa je šest golov dosegel Peter Krogh. Naša vratarja sta tekmo končala s 17 obrambami (Ferjan devet, Kocjančič osem).

Trener Maribora Marko Šibila: “Tekmo smo začeli solidno in imeli vse stvari v svojih rokah. Nato pa smo, nezavedajoč se tega, da se je potrebno boriti za vsako žogo, začeli igrati malo bolj površno. Prvi polčas smo vseeno solidno izvlekli, na začetku drugega dela pa je sledil nerazumljiv padec. Ni mi jasno, kako in kaj. Žoge so nam kar padale iz rok, zgrešili smo ogromno priložnosti in nasprotniku odpirali prostor za protinapade. Gostitelji so to pred svojimi glasnimi navijači znali izkoristiti. Domači klub bi pohvalil za res izjemno organiziran celoten dogodek. No nato pa so naši igralci vendarle pokazali pravi karakter, željo in voljo. Do konca smo prišli do razlike, ki je za prvo tekmo popolnoma sprejemljiva, upam pa, da nas v nedeljo čaka povsem drugačna tekma, na kateri bomo še bolj uveljavili svoje prednosti in zmanjšali možnosti nasprotnika.

Povratni obračun je na sporedu v nedeljo ob 20. uri po slovenskem času.

2. krog EHF Challenge Cup, 1. tekma:
H71 – RK Maribor Branik 25:24 (11:12)
Strelci H71: Krogh 6, Mikkjalsson 5, Mortensen 2, Thomsen, Vest Hojgaard, Hansen, Jakobsen, Mittun po 1
Strelci RK Maribor Branik: Velkavrh 7, Sok, Hočevar, Sivka po 3, Jerenec in Jerebie po 2, Kljun, Planinšek, Miličević po 1