You are currently viewing Šibila: Za napredovanje bomo morali dati vse od sebe
  • Post category:Novice

Rokometaše Maribor Branika v nedeljo, 13. oktobra, čaka povratni obračun 2. kroga EHF Challenge Cupa z zasedbo s Ferskih otokov, H71.

Vijoličasti bodo tudi drugo tekmo odigrali v gosteh, pred glasnimi navijači ekipe H71 pa bodo lovili gol zaostanka s prve tekme, ki se je končala z izidom 25:24.

Prva tekma je bila dobra priložnost, da so varovanci Marka Šibile dokončno spoznali nasprotnika, ki se je izkazal za neugodnega. H71 goji tipično skandinavsko igro, naši fantje pa bodo na nedeljski tekmi skušali odpraviti predvsem preveliko število tehničnih napak, ki so domači ekipi omogočile kar nekaj lahkih zadetkov.

Kaj po skrbni analizi prve tekme pravi naš trener, Marko Šibila: “Vse je odprto. Na tekmi, ki bo odločala, bomo morali dati vse od sebe. Mislim, da smo več kot sposobni priti do željenega rezultata. Nasprotnika smo še dodatno preučili. Prepričan sem, da bomo tokrat odigrali bolje kot na prvi tekmi, na kateri pa prav tako vse ni bilo tako slabo, saj smo kar nekaj stvari naredili prav. Tekmec je zelo čvrst, igra tipičen skandinavski rokomet, vsekakor pa na njihovem igrišču ni enostavno zmagati. A ostajam prepričan, da imamo na drugi tekmi z našo pravo igro vse možnosti, da napredujemo.

Povratni obračun je na sporedu v nedeljo ob 20. uri po slovenskem času.