You are currently viewing Nova drama v dvorani Tabor prinesla nov remi
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 23. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostil Rokometni klub Krško. Izredna napeta tekma se je končala z izidom 27:27.

Pomembna tekma se je začela z golom Izidora Budje v prvem napadu. Sledile so napete minute, gostje pa so prvič povedlu v 5. minuti, ko je zadel Sintič. Krško je na krilih glasne podpore izkoriščalo napake naše ekipe in v 11. minuti povedlo s 5:9. V nadaljevanju prvega polčasa so gostje trikrat vodili s petimi goli razliki. V 22. minuti pa je naša ekipa našla ritem in pričela z dobro serijo, ki je nekaj minut zatem stopila zaostanek na 14:16. V finišu prvega polčasa so gostje na krilih vratarja Logarja vnovič pobegnili na štiri gole razlike. V pomembnih trenutkih se je v golu Maribora šestkrat izkazal Luka Zupančič. Prvi del se je končal z izidom 14:18.

V prvih 10 minutah nadaljevanja smo videli zelo malo golov. Dobra obramba in zbranost v napadu sta prinesla rezultat. V 43. minuti je Teo Jezernik zadel za 19:21, tri minute zatem pa je bil znova natančen Budja, ki je Maribor približal na gol zaostanka. Prav Budja je v 48. minuti zadel za prigarano izenačenje in napovedal napeto končnico. V finišu tekme sta imela veliko dela sodnika, ki sta v 51. minuti izključila Luko Zupančiča in Mateja Koširja, štiri minute zatem pa ob rdečem kartonu za Filipa Jerenca razjezila domače. Krško je izkoristilo šok ob kazni in v 58. minuti prek Sintiča povedlo s 25:27. Maribor je z izredno borbo izničil zaostanek. S sedmih metrov je v zadnji minuti izid poravnal Teo Jezernik. To je bilo na koncu dovolj za pomembno točko.

Prvi strelec tekme je bil gostujoči igralec Marko Sintič (11 golov), ki je bil izbran tudi za igralca tekme. Pri Mariboru je osem golov dosegel Izidor Budja.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Videli smo dva povsem drugačna polčasa. V prvem smo bili prestrašeni, v drugem delu pa smo začeli igrati z več borbe. Nismo podledli pritisku. Res pa je, da bi lahko ob boljših odločitvah v ključnih trenutkih osvojili še več točk. To je v tem trenutku naš maksimum. Drugi polčas je ponudil z igro, ki si jo želimo.”

Robert Beguš, Rokometni klub Krško: “Za zmago nam je zmanjkala koncentracija v ključnih trenutkih. Naredili smo dve ali tri napake, ko smo jim podarili žogo in jim omogočili, da so se približali. Glede na to, da smo vodili vso tekmo, smo si zaslužili najmanj točko, če ne celo zmago.”

23. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – Rokometni klub Krško 27:27 (14:18)
Maribor: Zupančič 12, Lorger, Strašek; Planinšek 2, Jezernik 6, Sok 3, Kovačec 3, Jerenec 2, Košec, Gregorič 1, Kačičnik 1, Budja 8, Hedl 1.
Krško: Logar 8, Zitković 3, Kozole; Škafar, Sintič 11, Sobotič 4, Romih, Javor 1, Baznik, Resnik, Košir 5, Novak 4, Topolovec, Švalj, Dosedla 2, Dragan.