You are currently viewing S presenečenjem v Ribnici do Evrope
  • Post category:Novice

Zadnji krog končnice za prvaka bo dal odgovor na to, kdo bo v prihodnji sezoni 4-ti slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih. Ali bo to Maribor ali Koper bomo izvedeli jutri okoli 21. ure in 30 minut.

Položaj je takšen: rokometaši Maribora imajo pred zadnjo tekmo v Ribnici 2 točki prednosti pred Koprom in že točka jim prinaša končno 4. mesto. Maribor v Evropo pelje, ob morebitnem porazu v Ribnici, tudi remi ali poraz Kopra proti Loki na domačem parketu. Ob porazu Mariborčanov in zmagi Koprčanov pa zadnja vozovnica za Evropo pripada slednjim. »Čaka nas zelo zahtevna naloga. Na žalost smo se pripeljali v takšen položaj, da je ta zadnja tekma najpomembnejša v sezoni. Kljub temu se zavedamo svoje kakovosti in poskušali bomo presenetiti Ribnico na njihovem domačem terenu ter tako zadržimo to 4. mesto. Bilo nam bi zelo žal, da ne uspemo priti do tega cilja, igranja v Evropi, še posebej ko smo tako zelo blizu.« je dejal čuvaj mreže mariborskega Branika Marin Đurica, ki dodaja da bodo potrebovali tudi nekaj sreče, ki je sestavni del športa. »Res si želim, da je tokrat »Fortuna« na naši strani, za razliko od kar nekaj tekem v tej sezoni. Zagotovo bomo morali imeti svoj dan in ob nekaj sreče lahko pridemo do ugodnega rezultata in začrtanega cilja.«

Vijoličastim rokometašem ni bi lahko po zadnjem razočaranju in samo remiju proti Kopru v domačem Taboru, kjer tako niso uspeli zadeve rešiti že krog pred koncem prvenstva. Eden najboljših vratarjev Lig NLB je mnenja, da jim Ribnica, kljub temu da jim ta tekma ne prinaša ničesar več, ne bo ničesar podarila. »Menim, da bo Ribnica šla na polno. Ni lepšega kot uspešno sezono zaključiti z zmago pred domačim občinstvom. Prepričan sem, da bodo dali vse od sebe, da nas premagajo in da sezono zaključijo tako kot so jo začeli. V obračunih z Ribnico smo še ostali nekaj dolžni. Nismo jih še uspeli premagati, na zadnjem obračunu smo bili blizu. Na koncu smo izgubili z razliko 2 zadetkov in recimo, da nam je na koncu zmanjkalo nekaj moči. Tukaj vidimo svojo priložnost in upam, da nam tokrat uspe in da pridemo vsaj do točke.« je zaključil 27-letni vratar iz hrvaške Rijeke, Marin Đurica.

Srečanje med RD Riko Ribnica in RK Maribor Branik se bo v petek 31. maja v Športnem centru Ribnica pričelo ob 20. uri in 15 minut.