You are currently viewing Državni prvaki pretrd oreh za oslabljeno zasedbo Maribora
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 18. krogu lige NLB se je RK Maribor Branik pomeril z aktualnim prvakom, RK Gorenje Velenje. Gostje so tekmo dobili s 24:32.

Večji del prvega polčasa je bila tekma izenačena. Gostje so sicer bili tisti, ki so narekovali ritem, a je naša ekipa držala korak ter bila za trud nagrajena v 16. minuti, ko je obrambo Lorgerja na drugi strani izkoristil Filip Jerenec. Maribor je imel zadetek prednosti še v 17. minuti (7:6), nato pa so Velenjčani poskrbeli za preobrat in v 23. minuti povedli z 8:11. Do odmora je prednost še narasla  in aktualni prvaki so ob polčasu vodili z 9:14.

Začetek drugega polčasa je bil povsem v znamenju velenjske ekipe, ki je izkoriščala napake Maribora in v 36. minuti povedla z 10:20. Jasno je bilo, da rešitve ni več. Poznale so se odsotnosti, ki jih je že v napovedi tekme izpostavil trener Luka Žvižej. Velenjčani so v 45. minuti vodili za 15 golov, nato pa so naši vendarle uspeli zbrati misli in ublažili poraz. Ekipa je v zadnjih minutah skoraj prepolovila zaostanek, tako da so gostje na koncu slavili s 24:32.

Prvi strelec tekme je bil z osmimi goli Kenan Pajt, v naši ekipi pa je bil s šestimi goli najuspešnejši Filip Jerenec. Za igralca tekme je bil izbran vratar Velenja Emir Taletović.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Z današnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni. Nismo igrali na želenem nivoju. V prvem delu smo še imeli energijo, v drugem delu pa padli. Igra ni stekla. Preveč napak v napadu in v obrambi. V igralce se je naselil nek strah. Na koncu smo nekako znižali razliko, ampak vseeno. Potrebno je dvigniti glave in se zavedati, da zdaj prihajajo tekme, ki so za nas zelo pomembne. Napake bomo morali odpraviti in na tem bomo delali.”

Zoran Jovičić, RK Gorenje Velenje: “Odigrali smo zelo kvalitetno tekmo. V vseh pogledih. Kvalitetna obramba in discipliniran napad. V prvem polčasu smo zgrešili nekaj čistih priložnosti, a smo z dobro obrambo to nadomestili. V drugem delu smo nadaljevali z dobro igro in zasluženo povedli z višjo prednostjo. Vesel sem, da so priložnost dobili tudi mlajši igralci.”

18. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje 24:32 (9:14)
Maribor: Strašek, Lorger 9; Jerenec 6, Sok 4, Rakita 3, Kovačec 2, Janc 2, Košec 2, Blagotinšek 2, Gregorič 1, Dosedla 1, Veselinović 1, Budja, Hedl, Razgor, Knez.
Velenje: Verboten, Taletović 11; Pajt 8, Verdinek 6, Grmšek 4, Sokolič 4, Haseljić 2, Predović 2, Slatinek Jovičić 2, Tajnik 2, Starc 1, Šiško 1, Velić, Miklavčič, Mlivić, Drobež.