You are currently viewing V soboto v športni dvorani Duplek obračun z RK SVIŠ Ivančna Gorica
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se bo v 20. krogu lige NLB pomeril z RK SVIŠ Ivančna Gorica. Tokratno domačo tekmo bo gostila športna dvorana Duplek v Spodnjem Dupleku, kjer je vse pripravljeno na rokometni praznik.

Mariborčani so se po zmagi v Dobovi na tekmo pripravljali v odličnem razpoloženju. Ekipa je s 17 točkami na osmem mestu lige NLB, zaostanek do šestega mesta pa znaša vsega dve točki. Tokratni nasprotnik je trenutno na 12. mestu in za varovanci Luke Žvižeja zaostaja za devet točk.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili oktobra lani, ko je SVIŠ doma slavil s 25:20, kar je le še razlog več, da naši jutri odločno krenejo v svojo 20. tekmo v letošnjem državnem prvenstvu. Pri SVIŠ-u, ki ga vodi Aleksander Polak, je z 90 goli najnevarnejši Marko Marojević.

Trener Luka Žvižej je v napovedi povedal: “V goste prihaja ekipa SVIŠ-a iz Ivančne Gorice, proti kateri želimo točke zadržati doma. To nam lahko uspe samo s fanatično borbo v obrambi in s pametno igro v napadu. Vemo, da je SVIŠ zelo neugodna ekipa. Zdravstveno stanje ni najboljše. Še naprej smo brez poškodovanega Planinška, je pa vzdušje tisto, ki je na zares visokem nivoju. Iz tega izhajamo in si ob tem zelo želimo, da se tekma konča po naših načrtih.”

Obračun v športni dvorani Duplek v Spodnjem Dupleku je na sporedu v soboto ob 19. uri. Zagotovljen bo spletni prenos.