You are currently viewing Rokavec pred Krko: Naj se v petek začne uspešen niz Maribora
Prvo tekmo v tej sezoni je dobila Krka.
  • Post category:Novice

Liga NLB se vrača v dvorano Tabor. Po enotedenskem premoru zaradi evropskih obveznosti bodo Mariborčani v petek v 12. krogu državnega prvenstva gostili novomeško Krko.

Krka je bila tudi prvi nasprotnik Maribora v sezoni 2019/2020, Novomeščani pa so takrat tekmo dobili s 27:25. Ekipa Romana Zarabca je po 11 tekmah na sedmem mestu Lige NLB, farmacevti pa so v prvi polovici rednega dela sezone osvojili osem točk (štiri zmage in štirje porazi).

Trener Maribora Davor Rokavec se je po vrnitvi z Madeire hitro lotil analiziranja novega nasprotnika, fantje pa so svoje misli takoj preusmerili na domače državno prvenstvo, kjer bo do konca koledarskega leta potrebno osvojiti čim več točk.

Vzdušje v ekipi je dobro. Fantje so začeli verjeti v naše delo na treningih, na katerih dobro vadimo. Medtem pa, s tem grem sicer že sam sebi na živce, nam težave predstavljajo številne odsotnosti. V šali lahko rečem, da nas je bilo malo, zdaj pa nas je še manj. Še vedno imamo veliko težav s poškodbami, ampak dali bomo vse od sebe, da petkovo tekmo s Krko dobimo. Če se je letošnja sezona prav s porazom proti Krki začela slabo, naj se v petek začne uspešen niz Maribora,” napoveduje Rokavec.

Seznam poškodovanih se je po vrnitvi z Madeire še podaljšal. Ob kapetanu Tadeju Soku, Daniju Zuganu, Matiji Goliku in Nikoli Špeliću bo najverjetneje manjkal še Jan Hočevar, ki se je poškodoval na Portugalskem. Rokavec bo imel tako veliko težav pri sestavi ekipe.

Špelić je v sredo opravil popoldanski trening, njegovo stanje pa bomo ocenili tik pred tekmo. Računamo, da bomo nanj lahko računali za vsaj deset minut. Zagotovo bodo odsotni Sok, Zugan in Golik, ki se nam bo priključil po novem letu, na Madeiri pa smo izgubili še Hočevarja, za katerega še ne vemo, kako dolgo bo manjkal. Tisti, ki so na voljo, bodo vsekakor dobro oddelali svoje naloge. Že na Madeiri smo preizkušali neke nove stvari, igrali z dvema krožnima napadalcema, igrali s sedmimi proti šestim in tudi z dvema levima kriloma, ki sta se menjavala na položajih. Zagotovo si bomo nekaj izmislili in napadli zmago,” še dodaja trener.

Krke se bomo lotili tako kot vsakega nasprotnika. Metodično smo se pripravili, opravili videoanalizo in skovali načrt. Velik poudarek dajemo novemu načinu igranja obrambe, kar nam bo proti Krki prišlo zelo prav, saj nam ta obramba omogoča ogromno prestreženih žog,” o pripravi na tekmo dodaja Izidor Budja.

Maribor in Krka se bosta pomerila v petek, 29. novembra, ob 20. uri v dvorani Tabor. Naši fantje potrebujejo tudi vašo podporo, zato vabljeni na tekmo v čim večjem številu! Gremo Maribor!