You are currently viewing Za domači uvod s Koprom
  • Post category:Novice

Potem, ko so v 1. krogu osvojili obe točki na zahtevnem gostovanju v Dobovi, rokometaši mariborskega Branika v domačem Taboru gostijo rokometaše Kopra.

Mariborčani bodo sezono 2018/19, kar se tiče domačih tekem v Taboru, odprli s štajersko-primorskim obračunom proti Kopru. Koprčani zaradi tekem evropskega Pokala EHF, kjer so izpadli proti švicarskemu Kadetten Schaffhausen, niso odigrali uvodnega kroga državnega prvenstva. Prav zaradi slednjega in uvodne zmage v Dobovi so morda v rahli psihološki prednosti Mariborčani. »Koper ima odlično moštvo, tako da nas čaka zahtevna tekma. Skušali se bomo na maksimalno dobro pripraviti na to tekmo, z zmago v Dobovi pa smo dobili še dodaten zagon. Motivacije ne manjka, igramo pred domačim občinstvom in naredili bomo vse, da osvojimo obe točki.« je dejal 22-letni Estonec v vijoličastem dresu Andris Celminš, ki je bil s 5-mi zadetki eden pomembnih členov zmage v Dobovi. »Sem mnenja, da dobrih stvari ni dobro preveč izpostavljati, saj se lahko hitro obrne v nasprotno smer. Želim si, da bi tudi v nadaljevanju igrali moštveno in borbeno tako kot v Dobovi. V teh pripravah smo se super ujeli, vzdušje je še boljše kot v lanski sezoni in na tem moramo ob trdem delu tudi graditi. Edino tako bomo uspeli. Izkoristil pa bi priložnost in povabil vse privržence rokometa, da pridejo v četrtek v Tabor v čim večjem številu, saj se nam obeta še en rokometni spektakel. Ob izdatni podpori s tribun pa bomo zagotovo tudi mi na igrišču še bolj zavezani in hkrati motivirani k dosegu zastavljenega cilja, zmage pred domačim občinstvom.« je zaključil Čelmins.

Srečanje med RK Maribor Branik in RD Koper se bo v četrtek 13. septembra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 20. uri in 15 minut.