You are currently viewing Rokavec: Na Madeiri smo dobili nekaj odgovorov za nadaljevanje sezone
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Za nami je gostovanje na Madeiri in hkrati tudi konec evropske sezone, ki smo jo zaključili v 3. krogu tekmovanja EHF Challenge Cup.

Maribor je v 3. krogu dobil težkega nasprotnika AM Madeira Andebol SAD, ki je v zadnji sezoni igral v finalu tega tekmovanja. Po dolgi in naporni poti ter vseh težavah s poškodbami, pred prvo tekmo se je poškodoval še Jan Hočevar, so vijoličasti na prvi tekmi izgubili z 31:23, na drugi pa prikazali izrazito boljšo predstavo in se od Madeire poslovili s porazom 23:20.

Gostovanje na Madeiri smo izkoristili za preizkus nekaterih novih stvari, v katere smo bili prisiljeni, saj smo na Portugalskem ostali brez številnih igralcev. Po sobotnem treningu in video analizi smo na drugi tekmi igrali veliko bolje. V napadu smo imeli več dobrih rešitev, v obrambi pa smo bili bolj čvrsti in bolj agresivni. Dobili smo nove odgovore za prihodnost, hkrati pa upam, da smo zdaj res dobro pripravljeni za nadaljevanje sezone. Do konca leta 2019 nas čaka še pet tekem, ki bi jih radi odigrali čim bolje. Že na prvi tekmi v petek s Krko je glavni cilj zmaga in nove točke, nato pa bomo šli naprej tekmo po tekmo,” po dveh tekmah na Portugalskem razlaga trener Davor Rokavec.

Vijoličaste do konca leta 2019 čaka še pet prvenstvenih obračunov, Maribor pa bo Ligo NLB nadaljeval že ta konec tedna, ko se bo v petek ob 20. uri pomeril z novomeško Krko.

Za nami je evropski del sezone. S prvim delom na Ferskih otokih smo lahko zadovoljni, na Madeiri pa nas je čakal težji nasprotnik, naloge pa ni olajšalo niti dejstvo, da smo obe tekmi odigrali v gosteh. Na prvi tekmi smo se še lovili. Gostujoč teren in veliko število poškodb je zagotovo nekaj, kar je vplivalo na sam razplet. Danes smo pokazali veliko boljšo igro in dokazali, da lahko igramo tudi z lanskim finalistom tega tekmovanja. Za vse nas je bila to ena lepa izkušnja, za katero upamo, da se bo še ponovila. Do božičnih praznikov moramo tekme oddelati karseda zbrano in osvojiti prepotrebne točke na domačem terenu, hkrati pa moramo sanirati vse poškodbe in nato po zimskem premoru zaigrati v polni postavi ter s tem vstopiti v lov na ligo za prvaka,” razmišlja Andraž Velkavrh, ki je na Madeiri prišel do osebnega jubileja. Namestnik kapetana je s šestim golom na drugi tekmi prišel do 400 zadetka v dresu Maribora.

Zelo sem vesel tega dosežka, ki pa ga ne bi bilo brez vseh soigralcev. Zato seveda zahvala vsem njim, hkrati pa dodajam, da sem zares ponosen, ker sem v samem vrhu mariborskega kluba,” še dodaja Velkavrh.