You are currently viewing Delitev točk po napeti končnici
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v sredo, 11. decembra, odigrali zaostalo tekmo 11. kroga Lige NLB z ekipo RD Urbanscape Loka. Tekma je bila napeta do zadnje sekunde, ekipi pa sta se razšli z remijem (23:23).

Domači so odlično začeli tekmo in v prvi minuti povedli z 2:0, na krilih obramb Marka Ferjana pa hitro prevzeli pobudo in v 11. minuti prek Nikole Ranevskega povedli za štiri (8:4). Dobra igra vijoličastih se je nadaljevala do 19. minute, nato pa je sledilo nekaj slabših minut v napadu, kar so gostje iz Škofje Loke izkoristili ter se povsem približali. V zadnjem delu prvega polčasa sta za Maribor zadela le Nikola Ranevski in Izidor Budja, a so naši fantje z izjemno igro v obrambi ostali v vodstvu vse do konca prvega polčasa ter na odmor odšli z golom prednosti (13:12). V zadnjem napadu gostov se je z izjemno obrambo izkazal Ferjan.

Drugi polčas so z golom za izenačenje začeli Škofjeločani, ki pa zavoljo odlične obrambe in razpoloženega Ferjana niso prišli do popolnega preobrata. Za 15:13 je v 35. minuti zadel Andraž Velkavrh, a so se gostje vnovič hitro vrnili in sledilo je izredno izenačeno nadaljevanje. V zadnjo četrtino tekme sta ekipi vstopili poravnani (18:18), v 47. minuti pa je Jamnik s sedmih metrov poskrbel za prvo vodstvo Urbanscape Loke na tekmi (18:19). Gostje so imeli tudi napad za +2, a je v obrambi žogo ukradel Filip Jerenec, zdrvel v protinapad ter poskrbel za novo izenačenje. V zadnjih 10 minut tekme so z golom prednosti vstopili gostje, a so naši fantje odlično izkoristili izključitev Matica Pippa ter znova povedli. Dva gola zapored je dosegel Jan Sivka. Po minuti odmora gostujočega stratega se je Urbanscape Loka spet pobrala in po golu Jamnika povedla z 22:23, Mariborčani pa so v 58. minuti izenačili z golom Nejca Planinška. V infarktni končnici se je v zadnji minuti najprej s sijajno obrambo izkazal Kocjančič, v napadu za zmago pa ob prodoru Sivke s krila sodnika nista pokazala na sedemetrovko in tekma se je končala z remijem.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Za zmago je manjkalo nekaj več poguma, ki smo ga pokazali proti Ribnici. Ne vem, zakaj so naši zunanji igralci danes odigrali malo slabšo tekmo. Krivi smo si sami. Povedli smo za pet golov, igrali odlično obrambo, nato pa so nas uspavali in to je bilo to. Sami smo jih vrnili v tekmo. Fantom sem v garderobi dejal, da tega ne smejo dopustiti, a se je zgodilo prav to. Urbanscape Loka je hitra ekipa, a je bila danes zrela za poraz, mi pa tega nismo znali izkoristiti. Znova smo poklonili točke.

Tadej Sok, kapetan Maribora in igralec tekme: “Na koncu smo prišli do točke, ampak s tem izidom ne moremo biti zadovoljni. Danes bi morali zmagati. Mi nujno potrebujemo zmage. Trenutno smo v slabem ritmu iz katerega se ne uspemo rešiti. Škoda, saj smo tekmo začeli tako, kot smo se dogovorili. Z dobro obrambo in hitro igro v napadu smo povedli za pet golov, nato pa enostavno nehali igrat. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa smo dosegli le dva gola, kar je nedopustno. Loka je to izkoristila in vse kar so gostje danes dobili, smo jim dali mi sami. Za nadaljevanje sezone bo ključno to, da se bomo držali dogovorov iz slačilnice. Danes v drugem polčasu temu ni bilo tako. Gremo naprej. Do konca koledarskega leta nas čakata še Velenje in Koper, mi pa bomo šli v lov za nujnimi točkami.

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka: “Za zmago je znova zmanjkalo nekaj koncentracije. To nas tepe že celo sezono. Na koncu smo imeli res lepo priložnost za zmago, a smo zgrešili nekaj čistih strelov. Fantom ne morem nič zameriti, saj imamo zares mlado ekipo, ki jo sestavljajo sami 17 oziroma 18-letniki. Verjamem, da bodo naslednjič izkoristili priložnost.

11. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Urbanscape Loka 23:23 (13:12)
Strelci Maribor: Ferjan 7, Kocjančič 1; Dosedla, Kljun 1, Puc, Planinšek 4, Zugan, Sok 1, Hočevar, Jerenec 3, Miličević 2, Velkavrh 2, Ranevski 5, Budja 2, Sivka 3.
Strelci Loka: Juričan 11, Tomac-Teržan; Vrbinc 1, Gartner, Dolenc, Grojzdek 2, Jamnik 7, Mali, Jeseničnik, Pipp 4, Jesenko 2, Pokorn, Klemenčič 5, Strehar, Berce, Atanasov 2.