You are currently viewing Oktobra potujemo na Ferske otoke
  • Post category:Novice

Maribor si je v zadnji sezoni Lige NLB s četrtim mesto zagotovil nastopanje v Evropi.

Varovanci Marka Šibile bodo v prihajajočem tekmovalnem letu igrali v tekmovanju EHF Challenge Cup, žreb, ki ga je evropska zveza opravila že julija, pa jim je za uvod namenil tekmeca iz Ferskih otokov.

Maribor bo evropsko sezono začel s tekmama proti ekipi H71, kluba pa sta sklenila dogovor, da se obe tekmi odigrata na Ferskih otokih. Obračuna bosta na sporedu 11. in 13. oktobra, o vseh podrobnostih pa boste pravočasno obveščeni.

Ob uvrstitvi v EHF Challenge Cup smo nestrpno čakali na žreb, v katerem smo si želeli predvsem ekipe ki bi nam bila blizu. S tem bi namreč bili stroški gostovanja sprejemljivi. Ko smo izvedeli, da se bomo pomerili z moštvom H71 s Ferskih otokov, smo bili kar malo zaskrbljeni. Po preračunavanjih stroškov smo kmalu prišli na idejo, da bi bilo tako za ene kot za druge smiselno, da se skušamo dogovoriti, da obe tekmi odigramo na eni lokaciji. Sprva smo bili mi tisti, ki smo jih povabili k nam in nasprotniku ponudili delno kritje stroškov. Po enodnevnem premisleku nam je vodstvo H71 sporočilo, da si močno želijo obe tekmi odigrati v svoji dvorani, saj so njihovi navijači lačni kvalitetnega rokometa. Po krajših pogajanjih smo se dogovorili vse podrobnosti in določili tudi datum obeh tekem,” o izzivih za organizacijo evropskih tekem razkriva poslovni direktor RK Maribor Branik Mihael Pisanec, ki dodaja: “Igranje evropskih tekem klubu dviga prepoznavnost, hkrati pa so evropska gostovanja tudi lepa nagrada za naše igralce, ki se obiska Ferskih otokov zelo veselijo.

V tretjem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju bo v tej sezoni igralo 49 klubov. Tekmovanje se začenja z drugim krogom, v katerem bo sodelovalo 32 ekip. Vsi zmagovalci drugega kroga se bodo priključili petnajsterici, tudi v nadaljevanju tekmovanja pa se bo vse do finala igralo na sistem izločanja. Branilec naslova je CSM iz Bukarešte, ki bo sezono začel v tretjem krogu.

Od naše zadnje evropske tekme je minilo že kar nekaj časa. V zadnjih sezonah nam je v lovu na najvišja mesta v Ligi NLB vedno zmanjkala kakšna malenkost. V pretekli sezoni se to ni ponovilo in mislim, da smo si na koncu zasluženo priigrali 4. mesto, ki zagotavlja igranje v Evropi. To je bila velika želja kluba in tudi vseh nas v slačilnici, ki komaj čakamo na začetek mednarodnega tekmovanja. Žreb nam je namenil zelo zanimivo gostovanje na Ferskih otokih. Ker bomo obe tekmi odigrali v gosteh, nas zagotovo čaka težka naloga. Nasprotnik je sicer nekoliko manj znana ekipa, ampak ravno zato bo potrebna še temeljitejša priprava in analiza. Ničesar ne bomo prepustili naključju. Gremo pa tja samo z enim ciljem in to je napredovanje v naslednji krog,” o prvem evropskem nasprotniku razmišlja kapetan ekipe Tadej Sok.

Še pred odhodom na prvo evropsko bo ekipa pričela s tekmami v Ligi NLB. Vijoličaste najprej čakata dva obračuna v gosteh (7. septembra v Novem mestu s Krko in 14. septembra z Ribnico), prva domača tekma pa ponuja prvi derbi, saj v Dvorano Tabor v 3. krogu prihaja Gorenje iz Velenja.