You are currently viewing “Treningi doma so nekaj povsem drugačnega, upam, da se čim prej vrnemo na igrišča.”
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Zaradi zaostritve ukrepov v boju proti koronavirusni pandemiji se je slovenski profesionalni šport povsem zaustavil. Vijoličasti rokometaši so posledično v tem obdobju trenirali posamezno v zavetju svojih domov.

Članska ekipa od 1. aprila naprej ni smela trenirati, zato je trenerska ekipa, ki ji poveljuje Siniša Markota, pripravila načrt, ki zagotavlja, da igralci zadržijo določeno raven pripravljenosti. Pretekli teden je bil za profesionalne športnike poseben, kar potrjuje tudi naš krožni napadalec Anže Blagotinšek.

Zadnji teden sem glede na situacijo preživel dobro, zaradi ‘lockdowna’ pa seveda povsem drugače kot ponavadi. Treningov in drugih aktivnosti ni bilo, zato sem se posvetil individualnim treningom doma. Dogovor s trenerjem glede treningov je bil jasen. Dobili smo ‘tekalni’ program in tudi program za vzdrževanje moči. S tem se bomo ob vrnitvi na parket lahko znova posvetili rokometu in tekmam, ki nas še čakajo v preostanku sezone.

Vijoličasti so do nove prekinitve odigrali 18 ligaških tekem in so s 13 točkami na 11. mestu lige NLB. Mariborčane tako do konca sezone čaka še osem preizkušenj, trenutna prekinitev tekmovanja pa bo zelo zgostila ritem tekem. To je lahko velika težava, saj se bo primanjkljaj treningov vsekakor poznal na telesni pripravljenosti.

Po mojem mnenju se bo prekinitev močno poznala. Treningi doma so nekaj povsem drugačnega, kot treningi v dvorani z žogo, s soigralci in trenerji. Ampak trenutno so žal razmere takšne, z njimi pa se morajo spopadati vse ekipe. Doma je potrebno vaditi in ohraniti kondicijo, upam pa, da se čim prej in karseda pripravljeni vrnemo na igrišča,” še dodaja Blagotinšek.

Zaenkrat še ni uradnih informacij o nadaljevanju lige NLB, za vse novosti pa spremljajte našo spletno stran in uradne profile na družbenih omrežjih. Gremo Maribor!