You are currently viewing Blagotinšek, Rakita in Košec ostajajo v štajerski prestolnici
  • Post category:Novice

Vodstvo RK Maribor Branik aktivno sestavlja ekipo za sezono 2021/22. Tudi v prihodnji sezoni bodo v vijoličastem dresu igrali Anže Blagotinšek, Filip Rakita in Matic Košec.

Vsi trije so kot posojeni igralci Celja za RK Maribor Branik igrali že v prejšnji sezoni in v štajerski prestolnici izkoristili priložnost za dokazovanje.

Rakita, ki je bil tudi med kandidati za najboljšega mladega igralca sezone v ligi NLB, je sezono sklenil s 85 goli in na klubski lestvici zaostal samo za kapetanom Tadejem Sokom. S svojo hitrostjo, zagnanostjo, borbenostjo in odličnim razumevanjem igre bo tudi v novi sezoni zelo pomemben člen mariborske ekipe.

Blagotinšek je v zadnji sezoni v glavnem garal v obrambi in v štajerski prestolnici prav tako izredno napredoval, v naslednjem letu pa bo pridobljene izkušnje izkoristil za še en korak naprej v njegovi karieri.

Košec, ki je imel med sezono nekaj smole s poškodbami, je svoj talent dokazal že v prvih mesecih v dresu v Maribora. Nadarjeni levičar bo v prihodnji sezoni skušal nadgraditi statistiko iz zadnje, tudi zanj pa smo prepričani, da bo zelo pomemben člen prve ekipe.

Filip Rakita: »Še eno sezono ostajam v Mariboru z namenom, da si zagotovim ustrezno minutažo in ob tem prepotrebne izkušnje. Ob sebi bom imel dve vrhunski krili, od katerih se bom lahko še marsikaj naučil, to sta Simon Razgor in moj novi/stari trener Luka Žvižej. Lani sem odigral dobro sezono, vendar bi rad, da si letos postavimo višje cilje, to je boj za zlato sredino lestvice. Smo mlada ekipa in upam, da nam bo uspel korak naprej.«

Matic Košec: »Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker verjamem da lahko doprinesem k dobrim rezultatom kluba. Pogoji za treniranje so super, s soigralci se razumemo, prav tako pa bo novi trener v ekipo prinesel nov zagon in se že veselim začetka priprav na novo sezono. V novi sezoni pričakujem spet zanimivo in napeto dogajanje v Ligi NLB. Upam da bomo tokrat lahko igrali pred gledalci in tako dobili tudi od navijačev dodatno podporo in motivacijo..«

Anže Blagotinšek: »Pri moji odločitvi je bilo ključnega pomena, da je klub dobro tehnično in strokovno podkovan in da dobro dela z mladimi igralci, kot sem sam. Cilji so, da se na sezono dobro pripravimo in jo odpremo karseda najbolje ter na vsaki tekmi igramo na zmago. Upam, da se bomo skupaj borili in kot ekipa iz tedna v teden rastli.«