You are currently viewing Celje se vrača v Tabor
  • Post category:Novice

16. aprila 2017 je mariborski Tabor gostil finalni obračun Pokala Slovenije v katerem sta se pomerila Maribor Branik in Celje Pivovarna Laško. Po dveh sezonah bomo tako v nedeljo v Mariboru ponovno priča štajerskemu rokometnemu derbiju.

Čeprav je Celje v prednosti glede zmag v medsebojnih obračunih z Mariborom, pa so se serijski državni in pokalni prvaki že nekajkrat opekli v Mariboru, na zadnje 31. oktobra 2015. Maribor je v dvomesečnem nizu brez poraza in prvi čuvaj mariborske mreže Marin Đurica ne bi imel nič proti, če se bi se ta niz nadaljeval tudi po nedeljskem obračunu.»Vsekakor je dober občutek biti neporažen toliko časa in res smo v dobri formi. To se pozitivno odraža na celotnem moštvu, saj se še bolj zavzeto dela na treningih in tudi vzdušje je odlično. Vsekakor ne bi radi prekinili ta uspešen niz, a se zavedamo, da je pred nami tekma z vrhunskim in težkim nasprotnikom. O Celju ne gre izgubljati besed, a menim, da se bodo tokrat morali pošteno potruditi, če bodo želeli odnesti točke iz Maribora. Imamo sicer nekaj kadrovskih težav, a bo to še dodaten motiv za nas, ki bomo stopili na parket. « meni 27 letni vratar mariborskega Branika Marin Đurica, ki je s povprečjem okoli 12 obramb na tekmo v zelo dobri formi. »Vedno sem trdil, da če dobro delaš se ti to prej kot slej povrne. Res se trudimo na treningih, pomagamo drug drugemu, se spodbujamo in le tako lahko prideš do uspeha. Zagotovo se bomo na tekmi proti Celju vsi do zadnjega skušali še toliko bolj želeli predstaviti v najboljši možni luči. Želim si, da bi ves ta naš trud nagradili tudi gledalci s številčnim obiskom ter se tako prepričali zakaj smo tako uspešnije dodal Đurica.

Kar nekaj teh štajerskih derbijev, sicer v dresu Celja, je dal skozi Nikola Ranevski, ki se vrača po težji poškodbi kolena. »Če se dobro spomnim, ko sem igral še za Celje, smo nekajkrat izgubili v Mariboru. Vesel bi bil, če bi se to zgodilo tudi tokrat(smeh). Šalo na stran, vemo kdo je Celje ter kaj pomeni v slovenskem rokometnem prostoru in tudi v evropskem. Toda, smo v dobri formi, imamo soliden pozitiven niz in temu primerna sta tudi visoka motivacija in samozavest. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da bomo konkurenčni skozi vso tekmo ter da jih presenetimo.« je dejal izkušeni Celjan v vijoličastem dresu Nikola Ranevski, ki se na parket vrača po uspešni 8-mesečni rehabilitaciji kolena. »Zelo sem vesel, da je za mano obdobje garanja, ki se mi je kot kaže izplačalo. Načrt je bil, da zaigram po novem letu, a je bila rehabilitacija tako uspešna, da sem lahko zaigral že sedaj v decembru. Pokalna tekma s Ptujem je bila ravno pravšnja in prvih zadetkov sem se razveselil kot majhen otrok. Pogrešal sem igro in sedaj sem ponovno tukaj, da pomagam moštvu do novih uspehov.« dodaja Ranevski, ki si želi, da bi v nedeljo v Taboru bilo več navijačev Maribora kot pa Celja. »Zagotovo bodo v lepem številu prišli celjski navijači in prav je tako. Na zadnjih tekmah nas je že prišlo podpreti več ljudi, tudi zaradi pozitivnih rezultatov. Podpora s tribun ti da še dodaten zagon, še posebej v težkih trenutkih. Naj pridejo v čim večjem številu, verjamem da jim ne bo žal.« je zaključil Ranevski.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Celje Pivovarna Laško se bo v nedeljo 16. decembra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri.