You are currently viewing Z Loko za miren zimski premor
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo zadnjo tekmo v letu 2018 odigrali pred domačo publiko, pred katero se bodo zagotovo od leta želeli posloviti z zmago. Slednja bi bila še kako dobrodošla, saj gostijo prvega zasledovalca na trenutno 4. mestu na lestvici, moštvo RD Urbanscape Loka.

Za Mariborčani so naporni dnevi, saj so odigrali kar dve zaporedni tekmi z rokometaši Celja. Toda pred njimi je morda najbolj pomembna tekma prvega dela sezone. V soboto se bodo namreč v domačem Taboru pomerili z neposrednimi konkurenti za končnico za prvaka, rokometaši Loke. Slednje so vijoličasti rokometaši konec septembra na njihovem parketu premagali z rezultatom 26:31. Toda Škofjeločani so v zadnjem mesecu in pol nanizali 4 zmage in 3 poraze, med drugim so doma precej namučili Celje. Za nameček jih ločita le dve točki od mariborskih rokometašev, tako, da se nam obeta zelo zanimiv obračun. »Že nekaj časa se psihološko pripravljamo na to pomembno tekmo. Kljub dvema porazoma proti Celju, menim, da smo v dobri formi in kaj druga kot zmaga ne pride v poštev. Lepo bi bilo to prvo polovico sezone, po mojem dokaj uspešne, zaključiti z zmago in oditi na zimski premor.« je dejal trenutno prvi strelec Mariborčanov, Andris Celminš, ki je vesel svoje dobre forme, a se ne ozira preveč na statistiko. »Seveda si vsak želi biti čim boljši, a mi številke ne pomenijo toliko kot uspeh celotnega moštva. Že od začetka sezone se dobro počutim in čeprav imamo na vsaki igralni poziciji vsaj dva igralca ni čutiti ostre konkurence. Če enemu ne gre, pa vstopi drugi in tako se dopolnjujemo. Tudi zaradi tega je vzdušje v ekipi res dobro. Prav tako pa si bi želel ponovitve vzdušja v Taboru s tekme proti Celju. Odlično navijanje nam je dalo velik zagon in tako bi zagotovo bilo na tekmi z Loko.« je zaključil 22-letni estonski reprezentant v vijoličastem dresu.

Srečanje med RK Maribor Branik in RD Urbanscape Loka se bo v soboto 22. decembra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 17. uri.