You are currently viewing Čas je za zadnjo tekmo v letu 2020 – v torek gostovanje v Trebnjem
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika se po prisilnem počitku zaradi koronavirusa še zadnjič v letu 2020 vračajo na parket.

Zadnji izziv v tem koledarskem letu predstavlja trenutno 2. ekipa lige NLB, RK Trimo Trebnje. Vijoličasti bi morali v Trebnjem igrati že v 8. krogu, a je bil obračun oktobra prestavljen zaradi okužb v ekipi iz Trebnjega.

Mariborčani so bili zadnjič na delu 6. decembra, ko so se dobro predstavili pri aktualnih prvakih v Celju. Trener Siniša Markota je imel ob novi prekinitvi zahteven izziv, da ekipo v zelo kratkem času pripravi na zahtevnega nasprotnika. Fantje so se po izolaciji na skupnem treningu zbrali šele v petek, v soboto pa so opravili videoanalizo.

Za napoved tekme je tokrat poskrbel srednji zunanji igralec Aleksa Veselinović: “Zaradi težav s koronavirusom priprav na tekmo nismo oddelali kot ponavadi, kljub temu pa smo se maksimalno potrduli in izkoristili vse dneve, ki so bili na voljo. Zmanjšati moramo število tehničnih napak. Če nam to uspe, imamo veliko možnosti za zmago.

Ekipi sta se zadnjič pomerili letos februarja, ko je Trimo v dvorani Tabor slavil s 26:32. Maribor je Trebanjce zadnjič premagal 17. oktobra 2018 na domači tekmi (29:25), v gosteh pa so se vijoličasti zadnjič veselili uspeha aprila 2017 (31:32).

Tekmo boste lahko spremljali v tv prenosu na Sportklub Slovenija, ki bo zagotovil tudi spletni prenos. Gremo Maribor!