You are currently viewing Na seznamu mladinske reprezentance rekordno število Mariborčanov
  • Post category:Novice

Slovenska mladinska reprezentanca bo med 9. in 11. januarjem pričela s pripravami na svetovno prvenstvo na Madžarskem, ki bo potekalo na začetku prihodnjega poletja (22. junij – 4. julij).

Selektor mladinske izbrane vrste Saša Prapotnik je razkril prvi seznam, na katerem je rekordno število članov RK Maribor Branik. Razširjen spisek sestavlja 23 igralcev, na njem pa je kar šest vijoličastih bojevnikov.

Mariborsko zasedbo bodo v mladinski reprezentanci predstavljali Izidor Budja, Filip Rakita, Matic Košec, med rezervami pa so še Nejc Planinšek, Jan Hočevar in Anže Blagotinšek.

Za naš klub je to lepo priznanje za dobro delo, hkrati pa smo zelo ponosni na vse fante, ki so si v dosedanjem delu sezone z dobrimi igrami tudi zaslužili vpoklic.

Rakita in Budja sta trenutno tudi zelo visoko na klubski lestvici strelcev v tej sezoni. Rakita je s 34 goli na drugem mestu, Budja pa z 31 goli tretji strelec. Tudi Košec, Planinšek, Blagotinšek in Hočevar so v tej sezoni prikazali lep napredek in s pridom izkoriščajo igranje na najvišji ravni v slovenskem klubskem rokometu.

Povezava do celotnega seznama.