You are currently viewing Markota pred začetkom Lige NLB: V Mariboru si želimo mirne sezone
  • Post category:Novice

V soboto gre zares! Rokometaši mariborskega Branika v Izoli začenjajo s sezono 2020/2021, prvi nasprotnik vijoličastih pa je zasedba RD Butan plin Izola.

Mariborčani po dobrem mesecu priprav začenjajo z novo sezono, v kateri bodo naredili vse, da popravijo lanski vtis. Novi trener Maribora je še pred začetkom priprav postal izkušeni Siniša Markota, ki se bo izziva lotil z izjemno mlado in nadarjeno zasedbo.

Fantje so v prvem delu priprav zares garali, v drugem delu pa odigrali serijo pripravljalnih tekem, na katerih je bil viden napredek v igri. Žreb je določil, da vijoličasti sezono začenjajo z dvema tekmama v gosteh, v uvodnih tednih pa se bodo kar dvakrat podali na Primorsko (Izola in Koper).

Po letu dni sem se vrnil v Slovenijo. Menim, da bo nova sezona, tako kot predhodne tri, v katerih sem deloval v Ligi NLB, zanimiva. Menim, da bo celjska ekipa brez večjih težav znova osvojila državni naslov, za drugo mesto pa bodo velik boj bile zasedbe Rika Ribnice, Trima Trebnjega in Gorenja Velenja. Za petami jim bodo Koper, Dobova in Jeruzalem Ormož, ostali pa se bomo po mojem mnenju borili za obstanek. Upam, da skupaj premagamo koronavirus, da se bo Liga NLB po sredinem začetku odigrala do konca ter da bo ekipe pestilo čim manj poškodb. Pol leta namreč že nismo igrali tekem. Nekaj so namreč treningi in pripravljalni obračuni, drugo pa prvenstvene tekme. V Mariboru si želimo mirne sezone. V zadnji bi naša ekipa verjetno, v kolikor ne bi prišlo do prekinitve, izpadla iz Lige NLB. V primerjavi s tedaj so klub zapustili štirje igralci, v svoje vrste pa smo pripeljali izkušenega vratarja Gregorja Lorgerja, povratnika iz celjske ekipe, Stefana Žabića, ki se k nam znova seli na posojo, ter štiri mlade igralce, ki nimajo izkušenj z nastopanjem v Ligi NLB. Čaka nas veliko dela. Želim si, da na vsaki tekmi iz ekipe izvlečem največ, česar bo sposobna. Za razliko od minulih sezon vem, da je kar nekaj ekip boljših od nas, a tega ne bom priznal nikomur, dokler tega ne pokaže na igrišču,” je na uradni novinarski konferenci RZS-ja pred začetkom sezone in pred prvo tekmo v novi sezoni povedal trener Maribora Siniša Markota.

Sobotni nasprotnik Maribora se je v Ligo NLB vrnil lani, vijoličasti pa so v prejšnji sezoni dobili obe medsebojni tekmi (31:28 in 23:28). Obračun uvodnega kroga bo gostila dvorana Kraška, tekma pa je na sporedu v soboto, 5. septembra, ob 19. uri.

Gremo Maribor!