You are currently viewing Po dolgem premoru čas za novo tekmo, v dvorano Tabor prihaja RK Trimo Trebnje
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši bodo v soboto, 27. marca, ob 19.30 na delu prvič po treh tednih. Na vrsti je tekma 21. kroga Lige NLB z RK Trimo Trebnje.

Mariborčani so po težavah z okužbami s koronavirusom pri MRD Dobova prejšnji teden ostali brez tekme, kar pomeni, da so ob reprezentančnem premoru brez uradnega testa že tri tedne. Trener Siniša Markota je dolg premor izkoristil za treninge, na njih pa so vijoličasti izboljševali taktičen pristop in se pripravljali na zahtevno tekmo, ki je na vrsti ta konec tedna.

Trimo, ki ga vodi legenda slovenskega rokometa Uroš Zorman, je v tej sezoni tretja ekipa slovenskega državnega prvenstva. Trebanjci imajo zelo kakovostno ekipo, ki je na 18 tekmah 14-krat zmagala, enkrat remizirala in trikrat izgubila.

Vijoličasti so pred zimskim premorom na zaostali tekmi 8. kroga v Trebnjem izgubili s 26:23, a predvsem v drugem polčasu dokazali, da se lahko ob primerni zbranosti dobro zoperstavijo tudi tako kvalitetnemu tekmecu. Pri lovljenju dobrega rezultata bo zelo pomembna čvrsta igra v obrambi in pa zbranost v napadu, kjer so Mariborčani v tej sezoni delali preveč napak. Na to je v napovedi opozoril tudi Filip Jerenec:

Pred nami je tekma z zelo kakovostno ekipo, rezultatski pritisk tokrat ni tako velik, na njej pa se zaradi nekaterih naših zadnjih rezultatov, ko smo zaradi lastnih napak izgubljali pomembne točke, ne bomo mogli povsem sprostiti. Za uspeh bomo potrebovali zares čvrsto igro v obrambi, ves čas na meji prekrška za izključitev, v napadu pa ne sme biti tehničnih napak. Pripravili smo tudi presenečenje za tekmeca, ob tem pa je vsak dobil svoje naloge, ki se jih moramo držati.

Tekma je na sporedu v soboto, 27. marca, ob 19.30. Za vijoličaste rokometaše boste lahko navijali v spletnem prenosu. Gremo Maribor!